4.7.2015

Katsaus kevään viimeisimpiin ratsastuksiin

hox. En itse ratsasta postauksen kuvissa, kts. postauksen vika kappale. Taitaa mennä toukokuun puolelle viimeisin postaus, jossa kerroin ridauksista. Eiköhän ole nyt siis aika kerrata vähän niistäkin, kun kevätkausi ehti loppua jo. Viimeisimmät kerrat ovat kyllä tuottaneet hymyä naamalle ja tuli oikein haikea olo, kun tajusin, että seuraava ratsastus Peikillä onkin vasta elokuun alussa. Huomenna matka käy kohti Fagur-tallia ja issikkavaellusta! Palataan kuitenkin nyt vielä näihin vikoihin ridauksiin.



Kesäkuun ekalla tunnilla, 1.6, listassa luki Condor. Necolta tippumisen jälkeen Condor tuntui niin ihanalta. Se on vähän kans semmoinen luottoratsu, ei yleensä keksi mitään tyhmää. Verkassa hää vähän possuili ja pysähteli, mutta otin laukat kevyessä istunnassa niin sain siihen vauhtia. Tunnin aiheena oli väliaitojen pujottelu, joka tuotti hieman ongelma noinkin suuren hepan kanssa, kuin Condor. Kaikki meni kuitenkin ihan hyvin ja tällä kertaa en edes pomppinut harjoitusravissa hirmuisesti. Otettiin vielä aina vuorotellen oikea ja vasen laukka pujotteluiden jälkeen ja Condor meni tosi kivasti.



Samaisen viikon keskiviikkona mulle oli jaettu tunnille Vade, vaikka Mervi oli just maanantaina mulle sanonut, että olen sille liian iso. Jaahas. Anun (ke-tunnin ope) mielestä taas voin ihan hyvin mennä sillä. Tehtiin tosi kivoja tehtäviä ja tiikeriponi oli ihan super. Tehtiin semmoista ravissa, että kolme askelta keventäen, kolme harjoitusravissa (eli istuen satulassa) ja kolme kevyessä istunnassa. Laukassa sama, mutta neljä askelta kevyessä istunnassa ja neljä satulassa. Vade toimi ihan jees, on se paremminkin mennyt, muttei se liiemmin laiskotellutkaan ja liikkui ihan hyvin eteen. Sain muutaman kerran sen asetettua hyvin sisäänkin, muuten se meni vähän liian suorana ympyrällä.



Kahdeksas päivä oli aikamoinen sadesää, mutta meidän tunnin aikana paistoi hieman aurinko ja näin päästiin taas menemään koko maneesiin. Mulla oli valkoinen poitsu nimeltä Sid. Oli muuten aivan ihanaa. Toiseksi viimeinen kerta kun oli mentiin esteitä ja ensimmäistä kertaa rataa. Meitä oli myös ihanasti vain neljä niin päästiin menemään monta kertaa. Verkassa Sid oli tosi kiva, laukkasi hienosti ja ravasi tosi kivasti eteen. Laukassa se oli aina lähdössä kulmasta kovempaa, mutta sain senkin kuriin tekemällä ympyröitä. Rata mitä mentiin oli tosi kiva, kerran jäin pohkeella kiinni ja Sid lähti täysiä esteen jälkeen ja kulmassa tulin sitten alas, tällä kertaa kätevästi jaloilteni. Heti sitten selkään ja uudestaan rata. Sid meni tosi kivasti, totteli komentoja ja kääntyi kulmiin eikä lähtenyt esteiden jälkeen, kun kuskikaan ei jäänyt jalalla kiinni.

Ruskea on alku. Sininen on kavaletti, vihreät kahden esteen sarja. Esteet siinä n. 30-40cm. Punaiset ovat ristikkoja, jotka korkeimmasta kohdasta n. 40-50cm? 





Keskiviikkona mulla oli taas suloisin vajakkiponi ja olin niin iloinen, että sain mennä sillä vielä. Mulla käy nyt ihan hitaalla enkä muista yhtään mitä tehtiin, joten eiköhän siirrytä sitten viimeiseen viikkoon. Maanantain tunnille mulle oli jaettu Pilkku ja me oltiin ulkona. Mentiin Maijan (tallikamu) kanssa tottakai ilman satuloita, koska oli leikkitunti. Meitä oli taas neljä. Pilkku oli tosi kiva alusta alkaen ja kun vähän muistutin raipalla niin sain laukkaankin hyvän temmon. Leikittiin erilaisia skaboja, oltiin Maijan ja Riinan kanssa yhdessä joukkueessa (=satulattomat) ja Daisy sekä Taco olivat yhdessä. Ensimmäisessä osakilpailussa toisen piti olla tosi hidas ja toisen tosi nopea ja tosi nopean piti ottaa nopeasti tosi hidas kiinni ravissa. Toisessa osakilpailussa oli soikion muotoinen rata, joka piti laukata ja sen päässä oli tolppa joka piti kiertää. Pilkku oli niin mahtava.



Keskiviikkona meillä oli keskiviikon ryhmän kanssa leikkitunti ja mulla oli Riina. Riinan ravi on niin mukava istua, se ei pompota yhtään, vaikka menisi kovempaa. Laukkakin on ihan siedettävä. Leikittiin ensin peiliä, jossa Riina syttyi hieman hitaasti, sitten talli palaa leikkiä ja vielä viestiä Talli palaa on siis leikki, jossa on neljä tolppaa (ratsastajia on siis viisi) ja pitää ehtiä tolpalle kun huudetaan talli palaa. Jos ei ehdi tippuu. Me voitettiin Riinan kanssa! Viestissä olitin Timin kanssa samassa joukkuueessa. Piti laukata pitkä sivu, kiertää tolppa, mennä penkkiä ennen alas ja tulla penkiltä takisin selkään ja ravata/laukata maaliin. Riina toimi tosi hyvin ja sen takia me voitettiinkin. Timppa vähän hermoili siinä, kun se on ollut saikulla ja se kaatoi penkin ja vielä astui penkin ns. sisään niin, että ponskin jalka jäi siihen kiinni. Riina oli silti superkiva, harmi ettei saatu videota.



Postauksen kuvat ovat tosiaan tiistailta, kun Peikillä oli kauden päättäjäiset. Olin koko illan kuvaamassa siellä ja sainkin hyvän idean sitten laittaa niitä tähän postaukseen. Rajasin vielä ratsastajat pois kuvista. Syksyllä jatkuu tosiaan taas ridaus, näillä näkymin vaihdan vain keskiviikon tunnin sunnuntaille ellen saa johonkin estetasaista. Olisin mennyt esteryhmään, mutta se tuli jo kello neljäksi, enkä ehdi koulusta niin aikasin tallille.

Ripa♥

4 kommenttia :

  1. En oikein tajua tuota alkua... onko siinä väärä päivämäärä? Eli oletko jo siis ollut tuolla maastossa? :D

    VastaaPoista
  2. Vitsi, kuulostaapa kivalta tuollaiset leikit ja pelit! Silloin kun mä ratsastin (ravitallilla), ei ollut mitään noin kivaa, vaan perus kentänkiertoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja vielä ilman satulaa on super! Haha eikä :D

      Poista