6.8.2016

Racinelin mätsärissä 6.8



Suunnattiin parin kuukauden mätsäritauon jälkeen pitkästä aikaa tänään mätsäriin. Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry järkkäsi mätsärin Tuomarinkylän vinttikoiraradalla ja isot kehät vetivät puoleensa, joten suunnattiin sinne Nempan kanssa. Nemo sai perjantaina pitkästä aikaa trimmin ja nyt se on oikein sievä poika, vaikka pidänkin siitä myös pidemmässä turkissa.




Ensin meidän piti matkata bussilla tuonne vinttikoiraradalle, mutta isä suostuikin heittämään joten sain otettua häkinkin mukaan. Harmi, ettei tuolla ole kunnolla varjoa häkille, mutta onneksi aurinko meni usein pilveenkin. Ilmoitin Nemon sekä Sailan Aidanin isoihin, koska Saila et Aidan tulivat hieman myöhässä. Asettauduttiin sitten kehän viereen odottelemaan ja meidän seuratoveritkin saapuivat sitten pian. Oltiin Aidanin kanssa samassa parissa ja mentiin sitten kehään. Nemon turkkia kehuttiin kovasti, vaikka kerroin sen olevan palanut auringossa ja hieman kuiva. Nemolle sininen ja Aidan sai punaisen varsinkin ihanalla superiloisella esiintymisellään!




Odoteltiin hetki sinisten nauhakehiä ja meidän lisäksi oli ehkä 12-14 koiraa. Nemo ravasi tässä oikein hienosti, mutta keskittyminen oli jossain muualla melkein koko ajan. Jotenkin katseli ympärilleen eikä kehässä meno oikein kiinnostanut. Hienosti tsemppasi ruskea kuitenkin kuumuudesta huolimatta ja meidät valittiin viiden parhaan joukkoon. Sijoitettiin viides, neljäs sekä kolmas ja oltiin sitten suursnautserin kanssa vielä jäljellä. Tuomari pohti kauan kumman sijoittaa ensimmäiseksi, juostiin vielä eestaas ja Nemo sai kuin saikin ensimmäisen sijan ruusukkeen! Mies jaksoi niiin hienosti tsempata ja häntäkin vispasi eestaas.




Palkintokuvien jälkeen alettiin odottamaan milloinka päästäisiin kohti bis-kehää. Punaisten nauhakehissä Aidan ja Saila olivat hienosti kolmosia hienojen punaisten joukosta, jee! Bis-kehässä taisi olla kahdeksan koirakkoa ellen ihan puuta heinää puhu. Bis kehässä tuomarit kävivät katsomassa ja sitten kuulkaas seistiin. Hyvin kauan jouduttiin seisottamaan ja Nemo oli varmaan ainut joka jaksoi enää heiluttaa häntää. Nemokin alkoi kyllästymään, vaikka palkkailin ja innostin sitä, joten meille ei sijoitusta tällä kertaa. Jäbä jaksoi kuitenkin aivan tajuttoman hienosti kuumana päivänä ja kotona se pääsikin viilentävän suihkun alle. Saatiin palkinnoksi ruusuke ja Racinelin ruokaa, joka pääsee Nemolle testaukseen.




Ollaan tosiaan vihdoin kotiuduttu (perjantaina) veneeltä. Oltiin viimeiset kolme päivää Bodössä tuulta ja sadetta piilossa ja perjantaina tosiaan ajettiin 3-4h kotiin, kun ei tuullut yhtä kovaa, kuin edellisinä päivinä. Oli mukava loma ja Nemokin pääsi suht. paljon uimaan, vaikka odotin sinilevää olevan joka paikassa. Postauksen kuvat on otettu Aspöstä jossa viihdyttiin myös pari päivää. On tuo veneily aina kivaa, mutta kotona on tutut lenkkimaastot ja oma sänky... Huomenna kesätauon jälkeen ridaus ja sitä varten ostinkin uudet chapsit sekä uuden lyhyen raipan, kun edellinen hajosi. Mukavaa loppukesää kaikille. :)


2 kommenttia :

  1. Siis eikö BIS-kehässä sijoitetettu kun 4 parasta?? Täällä päin sijoitetaan AINA kaikki 8 koirakkoa :O. Ollaan yli 40 mätsäriä kierretty ja kaikkialla sijoitettu kaikki 8 parasta....

    VastaaPoista