4.7.2014

Haukkuhulina 2014 (koiraleireilyä)

Pointsit sille joka jaksaa lukea koko postauksen. Sainkin kavereilta kuvat leirin jokapäiväisitä ohjelmista joten niiden ja omien muistojen pohjalta tein tämän postauksen. Kaiken kaikkiaan meillä oli tosi kivaa leirillä. Oli ehkä yks sateinen päivä ja muuten oli pilvistä ja aurinkoa. Koirilla oli kivaa ja tosi kuuma, ko ne ei ees päässy uimaan vieressä olevaan jokeen. Aloitetaan kuitenkin tapahtumien kertominen päivittäin ja ekana on keskiviikko.Saavuttiin Nemon, häkin ja kolmen laukun kanssa paikanpäälle. Oli muuten ihan hirmuisesti ihmisiä jo jonossa, mutta mentiin Nemon kanssa kuitenkin jonottamaan. Kohta Tua tulikin jo paikalle ja kertoi, että oltiin kolmistaan huonessa meidän lisäksi yhden Rambo-bretonin kanssa. En ymmärrä miks meidät laitettiin kaikki kolme samaan huoneeseen. Oli siis kaks urosta, ja isot häkit eli tosi ahdasta. Raahasin kuitenkin tavarat sinne ja Nemo sai olla tilapäisesti meijän solun olohuoneessa. Seuraavaksi oli joku luento ja en mitenkään muista mitä se koski, ainoa jonka muistan on, että se oli tappavan tylsä. :DSitten olikin vapaata, jolloin raahasin Nemon häkin meidän huoneeseen. Raahattuni häkin oli koulutusten esittelyt. Meillä oli leirillä jokapäivä koulutukset järjestyksessä: agility, toko, pk-lajit, rallytoko ja JH. Meille esiteltiin kaikki lajit yksitellen, jonka jälkeen reenattiin jotain pientä oman ryhmän ja koirien kanssa. Sitten olikin jo iltapala ja koirille ruuat. Loppuun oli iltashow enkä kyllä muista mitä siellä tehtiin. Jotain muksaa ohjelmaa varmaankin.Toorstai lähti käyntiin hitaalla heräämisellä ja koirien pissattamisella. Ensin oli aamujumppa, jonka jälkeen käytiin syömässä ja hakemassa dogit ulos. Joka aamu oli semmoinen koirankierros missä oli kysymyksiä ja niihin vastattiin. Parhaiten vastanneet saivat iltashowssa palkinnot. Samalla koirat saivat pienen pissakakka-aamulenkin. Kymmeneltä alkoi koulutukset, meillä oli siis ensimmäisenä agilityä. Ekana päivänä harjoiteltiin vain jotain tosi pientä ja helppoa monta kertaa. Tokossa otettiin seuruuta ja sivulletuloa. Näitten jälkeen tulikin pieni tauko koulutuksista. Meillä oli ruoka ja luento koirien lihaksista ja miten lihaksia voi saada koiralle enemmän.

Sitten oli esittelyä muista lajeista. Oli siistiä, kun sakemannilla näytettiin suojelua, kun toinen oli niin innoissaan. Meille näytettiin myös DOBOa sekä koirakeilausta tervulla. Esittelyjen jälkeen jatkui koulutukset ja meillä oli vuorossa palveluskoiralajeja. Tehtiin hakuruutua leluilla ja Nemo haki ensin hyvin, mutta sitten sen mielenkiinto koko juttuun hävisi. Seuraavaksi oli rallytokoa jossa tehtiin muistaakseni perusliikkeitä alkuun ja loppuun jotain pientä rataa. JH:sta ei ole miltään päivältä kuvia, eikä kyllä rallysta ja pk-lajeistakaan. Ekana päivänä jh:ssa harjoiteltiin kolmioita ja seisottamista sekä ryhmäliikkeitä! :)
Reenien jälkeen oli toimintaa soluryhmän kanssa ja myö käytiin ilman dogeja kaupassa. Ostettiin Tuan kanssa varmaan kolme pussia karkkeja ja limua ja suklaata jaja... :D Kauppareissun jälkeen olikin jo iltapala ja iltashow jossa me voitettiin se koirankierros ja saatiin dentastixejä ja hiljaisuus.Ei myö kyllä menty nukkumaan, mutta hiljaisuus kuitenkin. Perjantai alkoi myös koirien aamupissityksellä ja aamupalalla jonka jälkeen oli koirankiekka. Agilityssä harkattiin takaakiertoa ja sylivalssia, jotka meni molemmat Nemolta tosi hyvin. Tokossa oli paikallamakuuta ja luoksaria. Paikallamakuussa itseasiassa panostin vain siihen, että Nemo ei menisi lonkalle, joka onnistuikin hyvin.
Koulutuksien jälkeen ruoka ja kauan odotettu mätsäri. Nemon kanssa oltiin numerolla 40 vähän yli kuudestakymmenestä koirakosta. Mentiin aina kehään parin kanssa ja toinen parista putosi, joten näin seuraavalla kierroksella oli vähän yli 60 koiraa, sitten 30, 15, 8 jne.... Nemon kanssa oltiin ihan kikseissä kun katsoin listaa ja jäljellä oli enään kahdeksan koiraa. Päästiin vain kokoajan jatkoon ja pidemmälle ja lopulta oltiinkin kahden finaalissa. Meille tuli kakkossija ja upealle novascotiannoutajalle ansaittu voitto. Saatiin showlinkin sininen junior handler 2-ruusuke ja paljon ruoka-ja herkkupalkintoja sekä koiralle että minulle suklaata. Oli ihan superkivaa vaikka oli sateinen sää! Ylpeä omistaja. :)Seuraavaksi meillä oli teoriaa jostain koirien perushoidosta ja pakko sanoa, että itsekkin opin uutta. Koulutuksissa tehtiin jälkeä pk-lajeissa. Tehtiin herkuilla ja Nemo tais skipata jokatoisen herkun ja meni vähän sekaisin mutta pääsi kuitenkin jäljen päähän. Rallytokossa pientä rataa taas ja oli kivaa, aateltiin Nemon kanssa aloittaa rallytoko syksyllä. JH:ssa tehtiin edestakaisin ja hampaiden/purennan näyttöä. Nemo meni taas ihan tosihienosti ja sain olla ylpeä piskistä. Sitten oli vielä iltajutut ja voitettiin taas koirankierrokselta koiralle semmoiset matkavesipullot.
Lauantai alkoi taas ruoalla ja koirankierroksella. Aksassa me tehtiinkin jo rataa. Vihdoin päästiin taas pienelle radalle ja ihmeen paljon saa kolmesta esteestä erilaisia ratoja. Meillä oli kaksi vierekkäistä hyppyä ja putki. Ensin mentiin putkeen ja sitten sylivalssi (?) jonka jälkeen putkeen, takaakierron kautta hyppy, putkeen ja vika hyppy. Ota nyt minun selityksistä selvää. Tokossa tehtiin ruutua ja Nemo toimi tosihyvin! Tellellä oli Nemossa pitämistä, ko se veti ensin miun perään ruutuun ja sit ruutuun herkkujen luokse. Sinne se meni ja aattelin nyt kunnolla alkaa reenaamaan, kun tuo piski niin paljon piti.

Olisko seuraavaksi ollut ruoka ja sitten ihan lemppariluento ja ohjelma. Elikkä luento noutajista ja spanieleista. Siis tietenkin käyttölinjaisista. Luento oli tosi kiinnostava, kuuntelin itse ainakin tosi virkeänä. Luennon jälkeen luennoitsijat otti autosta kaks käyttösprinkkua ja kaks käyttölabukkaa. Pääsin heittelemään niille dameja pellolle ja oli ihan huippukivaa. Peltoilun jälkeen meilä oli yllätysohjelma, jossa soluryhmän kanssa etsittiin ohjaajia ympäri leirialuetta. Sitten oli pk-lajien koulutusta ja tällä kertaa hakua. Ensin Nemo haki tosi hitaasti minua mettästä ja haahuili, mutta sitten ko otin lelun käyttöön niin tuli vauhtia piskiin.
Seuraavaksi oli päivällinen ja kaksi koulutuslajia. Rallytokossa tehtiin ihan kunnon rata ja oli taas ihan huippukivaa Nemon kanssa. Se osaa niin hyvin niin sen kanssa on kiva tehdä kaikenlaista. JH:ssa vaihdettiin koiria. Sain Alpo-villakoiran ja koitinkohan kans Karkkia ja Lyyli-seropiakin. Alpo viuhtoi tassuillaan, Lyyli ei halunnut seistä ja muistaakseni Nemo meni kaikilla muilla hyvin. Karkki meni taas ihan superisti niinku aina tuo spanieli meneekin. Koulutuksien jälkeen oli vielä iltapala, iltashow, jossa meitä ei palkittu koirankiekalta ja sitten hiljaisuus.
Sunnuntaina olikin vaan jotain palkitsemista ja pakkailua ja siivoiluja ja ruokailua. Saatiin leirin päätteeksi isot pussit kaikenlaisia herkkuja ja ruokapussit. Mulla oli kiva tavaroiden kantaminen, ko voitettiin siellä mätsärissäkin kaikkea, mutta iskä ajoi sopivasti auton ihan meidän talon eteen. Loppujenlopuksi oli ihan huippukiva leiri, oli tosi kivaa olla pitkästä aikaa Tuan kanssa ja paljon koirien kanssa tekemistä. Nemo meni tosi hyvin koulutuksissa ja saatiin tosi hyviä kuviakin koirista. Ehdottomasti ollaan menossa ens vuonna uudestaan. Kuka jaksoi lukea? :D

12 kommenttia :

 1. Kiva postaus! Hienoja kuvia! :))

  VastaaPoista
 2. Koko postaus luetti :D kivoja kuvia, ja ihan kivasti herkkuja :D

  -tahma-tassut.blogspot.fi-

  VastaaPoista
 3. kiva postaus ja varmasti teillä ollut superkivaa leirillä! upeita kuvia! :)

  VastaaPoista
 4. Oho, kiva ko jaksoitte lukea!! :3 ja kiiitän kovasti kehuista, meillä oli kyllä tosi kiva leiri <3

  VastaaPoista
 5. Luin kokonaan! Kuulostaa tosi kivalta leiriltä, paljon olette touhunneet. Ja ihanan kesäisiä kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, kiva ku luit! :) Meillä oli kyllä kivaa ja paljon tekemistä! Kiitos <3

   Poista
 6. Luin koko postauksen. Kuulosti kyllä tosi hauskalta! Kuvat oli tosi kivoja. Hyvä että oli kivat säät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, ko luit! :) Oli meillä kivaa, koirien kanssa on kyllä aina :D Kiitos paljon<3

   Poista
 7. Sut on haastettu!
  http://borntobemirka.blogspot.fi/2014/07/haaste-3.html

  VastaaPoista
 8. Kuulostaapa kivalta tuo leiri, jolla Nemon kanssa kävit! Postauksesta välitty niin iloinen ja kesäinen tunnelma, että mun päivä piristy, kun tämä muutto on ärsyttänyt muuten. Nyt oon hymyillyt koko loppuillan. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Ihan superihana kommentti ja kyllä minuakin hymyilyttää vieläkin :D Ihana kommentti Alicia!

   Poista