27.12.2014

Kilometripostaus kaikesta tapahtuneesta! (koiruuksia, talleilua...)



Ollaan nyt tosiaan joulun täälä landella, Porvoossa. Peppi on meillä nyt parisen viikkoa, koska omistajat ovat matkalla ja mitäs me ollaankaan tehty... Aloitetaan viime viikonlopusta. Lauantaina päätettiin lähteä Nemon ja Pepin kanssa extemporee Ninalle yöksi. Siellä koirat pörräili ja juoksenteli ympäriinsä. Iltapäivällä kuvattiin tuo edellisessä postauksessa oleva kysymyspostauksen vastauspostaus ja Backwards Challenge-haaste. Saan senkin laitettua tänne blogiin kunhan muokkailen ensin! Herättiin aamulla ja lähdettiin melkein heti Nöpölle päin. Koiruudet juoksi ja rallitteli hirmuiloisina siellä, niillä oli enerkiaa, varsinkin tuolla ruskealla. Mentiin laittelemaan Nöpöä ja Nina meni jo valmiiksi rakentamaan rataa maneesiin, joka olikin meille varattu. Sinne kuitenkin pöllähti joku toinen ratsukko, vaikkei olisi saanut. Noh, eipä sille sitten mitään voitu. Nibs ja Nöbs ei sitten ehtinytkään hypätä niin kauan, kuin suunniteltiin, mutta ehtivät silti mennä pari kertaa.




Sitten siivottiin nopeasti rata, koska seuraava ratsukko oli jo tulossa piakkoin. Mentiin koiruuksien kanssa ulos odottamaan ja otettiin Ninasta ja Nöpöstä parit aivan ihanat kuvat! Laitettiin Nöpötin talliin ja mentiin ottamaan vielä koiruuksista kuvia uuella obskalla! Pepistä tuli jopa suht. kiva seisotuskuva ja tosikivoja liike-ja pönötyskuvia. Nemosta ei sitten sen kummemmin tullut kuvia. Meidän kyyti saapuikin ja lähdettiin kotiin. Siitä suoraan napattiin koiruudet Miialta ja lähdettiin lenkille. Nartut meni hyvin yhteen, eikä tullut yhtään kinaa tytsyjen välillä. Nyt oli mukana kans Miialla hoidossa ollut Dorrit-ibizanpodenco. 10-vuotias mummo jaksoi juosta ja viihdyttää meitä ja totteli myös hyvin, kun saatiin rakennettua pieni luottamus koiruuden ja meidän väliin. Tässä välissä huikkaisen, että suuri osa postauksen kuvista Niban ottamia, suurkiitos taas tytylle! Nina blogiin---->.



Quadmir's Belling Melody "Peppi" 4w 6kk
Päästettiin kaikki koirat luotettavasti heti vapaaksi juoksentelemaan ja menihän ne siellä hienosti. Aijottiin mennä ensin aukiolle, jossa ollaan aina, mutta se tulvi ja oli veden varassa, joten ei sitten päästy sinne. Sidottiin koiruudet kiinni lintutorniin ja koitettiin ottaa niistä seisotuskuvia. Kerristä tuli ihan mahdottoman hieno veteraanikuva, sehän täyttää ensi viikolla jo kahdeksan ja täten siirtyy vetskuihin! Jeristä ihan OK kuva, se on kovin kehittynyt junnu ja omasta mielestä tosi hieno. Alusta oli vaan surkea energisen koiran kanssa, joten se seisoo siinä jalat rumasti koukussa ja saa takakulmaukset näyttämään hurrrjilta, vaikkeivat oikeasti olekkaan. 10-wee Dorritista napattiin kans seisomakuva ja kaikki kolme löytyykin alta. Päästettin koiruudet vielä juoksemaan ja otettiin kelputettava yhteiskuva. Kiitoksia Nibs avusta vielä. :)

Rosenhill´s Dwarf Little-Dorrit "Dorrit" 10w 5kk

Sniffens Danish Tigress "Kerri" 8w

Sniffens Alppien Lakea Jää "Jeri" 8,5kk






Kerri, Jeri, Nemo, Jessi, Peppi, Sniffe ja Dorrit. Kattokaa nyt miten samannäköiset Jeri ja Sniffe on! Hitto :D


Siitä mentiin väsyneiden koiruuksien kanssa kotiin ja tallille mukaan pääsi Peppispanieli lämmittävä loimi päällä. Ensin oli Lotan tunti, jota en itse ehtinyt katsomaan, koska tulin vasta tallille puoli kuusi ja laittelin Niballe Daisyn tunnille. Nina sai kuitenkin vaihdettua Calasiin, koska tykkää siitä kovasti! Tunti meni tytöillä omasta mielestä superhyvin kaikilla. Tämän jälkeen meni Ninan pikkusisko Tia Abraxalla tunnin, jonka jälkeen oli vuorossa vielä yksi tunti. Siellä oli Nina ja yksi tuttu Meri. Meri meni toisella Peikin isoimmista hevosista ilman satulaa, ihan käsittämätöntä! Ninalla oli Laika. Lopulta tuntilaiset hyppäsivät sarjaa, jossa vika este oli 115cm, aika huikeeta! Niin ja siis Merin heppa oli Condor ja hääkin meni hienosti esteiden yli. 110cm este taisi tulla mentyä myös ilman jalustimia ja ilman käsiä! Huikean hienon näköistä ja oli kyllä ihana tunnelma maneesissa.


Calas ja Nina sekä yllä Laika ja Nina. 

Maanantaina käytiin äiteen kanssa piiitkä muutaman tunnin luontopolkulenkki Miian koiralauman sekä Pepin ja Nemon kanssa kiertämässä. Koiruudet meni taas nätisti, mitä vähän vaikkua oli tainnut jäähä Dorritin korviin, kun pysähdyttiin uimarannalle... Lenkin jälkeen löhöiltiin koiruuksien kanssa kotona ja odotettiin Peikkiin lähtöä! Sain kaverilta kuvan listalta ja suuri ihmetyksen aihe ja toljotus päällä laittelin viestiä Ninalle. Siis mulle oli merkitty tunnille se sama Condor, jolla Meri oli hypännyt 115cm, ja joka tosiaan on toinen Peikin isoimmista ja isotahtisimmista hevosista, apuva! Ja leikkitunnille vielä. No, ei sillä, tunti meni oikeastaan näin jälkeenpäin ajatellen tosi kivasti omasta mielestä. Leikit meni päin persettä, mutta mielelläni olisin tasasella mennyt tuolla ruunalla, sillä oli ihanan iso ravi. Laukka oli kans tosi iso ja oli vähän hankalaa istua, mutta selvittiin eikä tiputtu. Ja viestikin meni leikeissä lopulta ihan hyvin, kun tajusin ottaa sen ravissa. Nyt jännätään kellä saan mennä joululoman jälkeen!






Tiistaina lähdettiin tännepäin Porvooseen auto täynnä tavaraa. Siis ollaan vaan sunnuntaihin ja edes laskettelureissuille, kun ollaan lähdetty ei ole ollut noin paljoa tavaraa. Täällä on upeasti paljon tilaa ja peltoja ympärillä, koiruudet juoksee innoissaan. Oli ihanaa nähdä miten iloisina ne juoksivat, kun päästettiin ne autosta vapaiksi. Keskiviikkona oltiin pitkillä lenkeillä ja saunottiin, Peppi tulee muuten mukana saunaan, se on ihan ihmeellinen.... Torstaina oli mun synttärit ja kävin koiruuksien kanssa piiiitkällä lenkillä ja söin paaaljon suklaaata. Heh, yöllä tulikin aika ällö olo. Peppi mukavasti muuten tunkee joka paikkaan mun kanssa, se on ihan ihmeellinen panjeli, mutta kuitenkin ihanin vieressänukkuja! Huomenna lähdetään täältä kotiinpäin ja menenkin tallille varmaan heti Ninan kanssa. ps. Suurkiitokset jos jaksoitte lukea, oon itsestäni ylpeä, että sain otettua niskasta kii ja kirjoitettua teille ja tässä samalla se postauskipinä syttyikin taas vähän, kun vain jaksoin ryhtyä kirjoittamaan! Jos nyt saisitte hiukan useammin postauksia.... :)



2 kommenttia :

  1. Ihania kuvia koirista! <3 Tulee ikävä heppa-aikoja ku kattoo heppavideoita 8(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kiitos! :) Ja hepat on kyllä ihania, itte en luopuis<3

      Poista