25.6.2017

Oon varma ettei kukaan tuu sulta tuntumaan
Viikko sitten lauantaina suuntasin tosiaan Nooralle piipahtamaan. Olin siellä la-ke eli lähdin ennen juhannusta kotiin. Lauantaina saavuin hieman ennen viittä Kokkolaan, josta suunnattiin Nooran kanssa syömään mahat täyteen raxin buffettiin ja tämän jälkeen Nooralle. Siellä olikin pentulauma vastassa hännät heiluen ja naskalihampaat valmiina syömään kädet. Roosa, Riimi, Roy ja Rene oli myös iloisina ottamassa mut vastaan vierailulle. Yritettiin myös kovasti ottaa pennuista yhteiskuvaa, joka päättyi kuitenkin hyvin epäonnistuneeksi. Lauantaina mentiin illasta moikkaamaan Nooran kavereita ja käytiin tsekkaamassa miltä Kalajoen hiekkasärkät näyttivätkään lauantai-iltana.

Sunnuntaina oli aikas aikainen herätys, kun pennut huusivat täyttä kurkkua heti aamukuudelta. Siispä noustiin ylös ja vietiin pennut ulkoilemaan ja riiviöt sai kans aamuruuan. Aikuiset koirulit pääsi myös ulos. Nukuttiin vielä Nooran kanssa puoleenpäivään, jonka jälkeen pitikin alkaa hoitamaan koiria. Käytiin aikuisten kanssa hieman pidempi metsälenkki, mutta meidän piti lyhentää lenkkiä miljoonien hyttysten takia, jotka olisi halunneet syödä meidät elävältä. Siispä käveltiin peltojen keskeltä takaisin Nooralle ja aikuisten lenkin jälkeen oli pikkuisten vuoro juoksennella vapaana pihalla.

Maanantaina ensimmäinen pentu, Merri, lähtikin kohti kotia. Me mentiin Nooran ja Nooran siskon Pinjan kanssa kohti Kauhavaa ja Powerparkia. Itse en ole ikinä käynyt siellä, joten tämä oli tosi kiva kokemus ja oli kyllä aivan huippukivaa. Sääkin suosi, vaikka olikin hieman pistävänkylmä tuuli. Powerparkissa oli taas sopivaa ahtaa maha täyteen pizzabuffetissa ja kotimatka meni aika täysissä fiiliksissä. Maanantaina lähdettiin illalla vielä Nooran kaverille, jossa oli taas aivan huippukivaa. Tuolla pohjois-pohjanmaalla on jotenkin paljon rennompaa porukkaa ja mutkin otettiin ihanan avosylein vastaan.

Tiistaina oli taas paljon tekemistä. Nooran vieressä on koski, jossa käytiin ottamassa vähän kuvia. Käytiin myös yhden pellon reunalla ottamassa uusi ryhmäkuva laumasta sekä yksittäiskuvat. Näiden avulla sain tehtyä oikein kivan uuden ulkoasun Nooran blogiin. (tästä blogiin) Siitä saa toki heittää mielipidettä jos haluaa. Tiistaina muuten oli aika paljon siivoilua, koska Riimistä lähtee aivan tajuttomasti karvaa. Tiistai-iltana otettiinkin jäljellä olevat viisi pentua (Alma, Aslak, Ruu, Luca ja Sulo) mukaan pienelle kävelylle pellon reunaa pitkin. Riimi ja Roosa pääsivät myös mukaan pitämään huolta pennuista. Illalla kaaduttiin aikas puolikuolleina sänkyyn.

Keskiviikkona herättiin aikaisin, käytiin hakemassa Pinja ja suunnattiin kohti Kokkolaa hakemaan Nooran toinen sisko juna-asemalta. Nooran kanssa kerettiin ajella tosi paljon sillä aikaa, kun olin siellä ja oli ihan parhautta aina laulaa kaikkia biisejä täysiä Nooran kanssa. Muuten keskiviikkona ei puuhailtu ihan hirveästi mitään. Nooran kaveri tuli iltapäivällä värjäämään Nooran hiukset ja Alma-pentu lähti omaan kotiinsa. Noora heitti mut sitten Kokkolan juna-asemalle iltapäivällä ja sanoin heipat Nooralle, pennuille ja ärrille. Oli kyllä taas aivan mahtava loma, Nooralla on aina ihanaa... ♥

Kotiin tultua torstaina Nemolla oli eläinlääkäri. Nempalle on tullut takajalkaan joku outo patti, jota luulin ensin perus kovettumaksi. Se kuitenkin veresti oudosti sen kastuessa ja fläteillä kun on näitä kasvaimia niin ajattelin, että hyvähän se on tsekata. Siispä suunnattiin kolmen jälkeen kohti eläinlääkäriasema Arkkia. Päästiin sisään ja ell, joka Nemppaa tutki oli Riitan tuttu. (sitä kautta oltiin myös saatu näin pikaisesti aika) Otettiin patista ohutneulanäyte ja Nemon sisäinen draamaqueen (vai king...) pyrki kovasti esiin. Ensin ihan pientä ininää, jonka jälkeen toinen melkein ulvoi. Varsinainen valittaja kyllä.

Saatiin sitten ohutneulanäytteet otettua, ne menivät patologille tutkittavasti, mutta ell otti yhden ja katsoi vähän sitä itse. Odoteltiin hetki huoneessa ja saatiin palautteeksi, että hän arveli sen olemaan plasmasytoosi. Elikkä pahalaatuinen kasvain, joka kuitenkin on onneksi poistettavissa ja sen pitäisi kadota kokonaan, kun se poistetaan. Nyt kuitenkin odotellaan patologin lausuntoa, josta saadaan sitten varmuus ja sen pitäisi tulla ensi viikon puolella. Onneksi tuo saadaan varmaan poistettua oli se sitten mikä tahansa patti kiusaamassa meitä. Ja hyvä uutinen oli, että sen kanssa saa uida!

Juhannukseksi suunnattiin kuitenkin tosiaan veneelle. Nukuttiin torstai-perjantai välinen yö Nemon kanssa teltassa ja hytisin oikein huolella itse. Seuraava yö menikin veneessä. Lähdettiin sitten kuitenkin äidin kanssa eilen (eli lauantaina) kotiin ja meidän perheen miehet (Nemppa, isä ja veli) jäi veneelle. Nano tulee meille ensi viikoksi hoitoon ja Nemo ei jostain syystä ole oikein vieläkään lämmennyt pikkuiselle toheltajaflätille, joten se sai jäädä veneelle. Luultavasti Nanosta tulee otettua jotain kuvia järkkärillä, joten jos niitä päätyy koneelle asti pääsevät ne blogiin. Itse suuntaan sitten veneelle, kun Nano lähtee meiltä ja sen jälkeen parin viikon päästä Tua tulee varmaan meille Karkin kanssa. :)

Kapteeni Nemo ja sen vene!

2 kommenttia :

 1. Upeita kuvia ja etenkin noissa vesikuvissa maaginen tunnelma <3 Etkö muuten saanut kesätöitä vai ehditkö käymään töissäkin kaiken tämän ohella? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajuttoman suuri kiitoskiitos! :)

   Ja tosiaan, olin vähän myöhässä kesätyöhakujen mennessä, joten ehdin hakea vain pariin paikkaan. Enkä tosiaan päässyt tänä vuonna kumpaakaan. Ehkä ensi vuonna oon aiemmin asialla. :D

   Poista