27.6.2017

Testissä Naturea koiranruoka

*Postaus toteutettu yhteistyössä Murren Murkinan kanssa

Saatiin huhtikuussa aivan tajuttoman hyvä tilaisuus lähteä yhteistyöhön Murren Murkinan kanssa. Laittelin heille sähköpostiviestiä koskien arvonnan sponsoroimista. He lähtivät mukaan ja halusivat myös mielellään tehdä yhteistyötä blogini/minun kanssa, joka oli tosi hieno juttu. Siispä parin viikon päästä käväisin tässä lähellä olevassa Mankkaan Murren Murkinassa. Paikka oli tosi kiva ja helppo löytää ja haettiin samalla Nemolle raakaruokaa, joten saatiin kätevästi kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Saatiin Murren Murkinalta Nempalle testiin Naturea adult chicken-ruokaa. Olen kauan miettinyt Nemolle ruuan vaihtoa ja tämä vaikutti oikein pätevältä vaihtoehdolta. Nyt on koko 12kg säkki syöty loppuun ja eroa on huomattu.


Nemolla on yleensä aina uuden ruuan kanssa alkuun parempi ruokahalu, kuin normaalin ja vanhan ruuan kanssa. Tämän kanssa oli sama juttu ja Nemppa söi hyvin mielellään ruokaa. Yleensä Nemo kyllästyy hetken päästä ja ei enää syö yhtä innoissaan samaa ruokaa, mutta Naturea olikin selvästi parempaa herran mielestä. Sitä syötiin oikein hyvällä ruokahalulla ja se kelpasi mahtavasti ruuaksi myös Nemon ollessa Lapissa vaelluksella Oskarin kanssa. Ruokamäärää saatiin myös hieman vähennettyä, koska tässä oli enemmän proteiinia/lihaa, kuin royal caninissa.



Nappulat eroavat myös positiivisella tavalla rc:stä. Ne eivät todellakaan ole yhtä rasvaisia, kuin royal caninin nappulat eikä haju ole yhtä voimakas. Ollaan tykätty ihan hurjasti Naturean ruuasta, mutta hinta saattaa kirpaista vähän liikaa meidän budjettiin. Kilohinta on 12kg säkillä n. 5,8€/kg, kun taas Royal caninilla on 15kg säkki noin 3,8€/kg. Laadun parantuessa selvästi hinta nousee, mutta me kokeillaan vielä erilaisia ruokia ja katsotaan mihin päädytään. Naturean ruoka on kuitenkin kuitannut itsensä oikein hyväksi ja toimivaksi ja se on todellakin taka-alalla vaihtoehtona. Nemokin varmasti tykkäisi jos tätä olisi vakituisesti. Suuri kiitos ja kumarrus siis Murren Murkinalle, että saatiin tälläinen mahdollisuus!

11 kommenttia :

  1. Pakko oli käydä tutkimassa tuoteseloste :D Aika kallista sisältöön nähden minusta, kun omena, porkkana, kurpitsa jne on ihan turhaa höttöä koiralle. Lihapitoisuus toki on korkea. Meillä syödyt nappulamerkit maksaa yleensä sen n. 60e/12kg (barking heads ja purenatural), ja ne on minusta hintalaatusuhteeltaan hyviä nappuloita. Toki jos syöttäisin vaikka 50/50 ja koirilla ei olisi mitään rajoitteita, syöttäisin jotain vielä halvempaa nappulaa. En tosin rc siltikään, se se vasta kallista on sisältöönsä nähden :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, onhan se kallista... Nemolla vaan ei niinkään ole väliä mitä ruokaa syö, koska (tähän asti) kaikki ruuat ovat sopineet yhtä hyvin. Siksi mekin kokeillaan vielä muita ruokia. Oon kans kuullut, että tuo barking heads on hyvää. :) Olisi varmaan testaamisen arvoinen.

      Poista
  2. Meillä syödään tällä hetkellä Profinen pentunappulaa ja oon ostanut vain tuon 3kg säkin, koska no pienen koiran kanssa 3kg kestää useemman kuukauden :D Eikä tämän kokoiselle koiralle viitsi ostaa 12kg säkkiä jos se ei olekkaan sopivaa, vaikka tähän asti kaikki on maistunut. Tätä voisi kokeilla tämän jälkeen, kun ei tarvitse enää pentunappulaa ostaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa kokeilla! Tää oli meillä ainakin tosi toimivaa ja maistuvaa. :) Tämmöselle 38-kiloselle hinta vaan kirpasee... Onko tuo Profine ollut hyvää?

      Poista
    2. Ei vielä ainakaan ole tullut mitään pahaa sanottavaa, kakat on pieniä ja meillä asiat tulee vain kerran päivässä, joten imeytyy ilmeisesti hyvin kun hauhauta syötettäessä kakkaa tuli useamman kerran päivässä.
      Nappula on ehkä vähän rasvaista, mutta sekään ei haittaa kun käytän aina mittaa :D

      Poista
    3. Kuulostaapa hyvältä, tätä pitäisi varmaan testata! Eikä se rasvasuus niinkään tosiaan haittaa, meilläkin mitta käytössä. :)

      Poista
  3. Missi söi pentuna purenaturalia ja nyt syö ProBroosterin adult sensitive lamb:ia (n.50-60€) ja se on vaikuttanut ihan hyvältä, tosin aika hoikka tyttö aina ollut niin nyt lisätty ruokaan naudan lihaista rasvaa. Toinen flatti syö jahti&vahti kevyttä (n. 20-30€) ja ajavat Valion Activea (n. 30-40€). Ite haluan uskoa siihen että korkeampi hinta kertoisi vähän ruoan paremmasta tasosta ettei oo ihan mitään markettihöttöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kans kuullut, että tuo Purenatural on aika käytetty merkki ja sitäkin voisi mielellään kokeilla. Tuo Nano joka on meillä nyt hoidossa syö kans Valiota, joka on ainakin sille toiminut oikein hyvin... Sekin oli yks meidän vaihtoehdoista. Teillä on kivan erilaisia murkinoita! :)

      Poista
    2. Meilläkin syötiin yksi säkki puriste valiota. Koirat oli ensin vähän ihmeissään nappulan mallista, mutta tykkäsivät siitä kyllä todella paljon.
      Ei oo tullu vaan enää ostettua, kun isommat saa niin harvoin nappulaa, kun ovat pääosin raa'alla.
      Kannattaa kyllä valiota kokeilla.

      Poista
    3. Ollaan mietittykin, että kokeiltaisiin. Nyt tilasin juuri Rokkaa ja se tulee itseasiassa tänään kotiinkuljetuksena ja se on nyt ensin testissä. Siitä luin kans ihan hyviä kokemuksia! Valio on sitten seuraavana jos tuo ei käy :) Voi olla, että Nemo ihmettelee noita puristenappuloiden muotoa. :D

      Poista
    4. Meillä Valio on ihan nappulamuodossa ollut alusta asti kun ei haluttu sitä puristeruokaa :D Valio taitaa olla melko yleinen ruoka metsästyskoira puolella!
      PureNatural oli hyvä, mutta törkeen kallis, yli 70€ taitaa olla sellain 12kg säkki... Missi oli tottunut syömään siitä merkistä kahta makua kasvattajalla niin jatkettiin sitä kotona vielä ehkä puolivuotiaaksi asti(?) kunnes vaihdettiin samaan ruokaan edesmenneen flattimme kanssa eli tohon ProBoosteriin :) Plussaa PureNaturalissa se sulkijajuttu!
      Suosittelen kyllä Valiota kokeilemaan ja sitä jos päätyy jatkamaan niin lavallinen kotiin tulee halvemmaksi kun ostaa yksitellen jostain liikkeestä ;)

      Poista