17.5.2014

Taipparitreenit+ratsastus+kuulumisia

Aattelin nyt kirjoitella meidän keskiviikon reeneistä, jotka meni taaskin aikas huonosti. Laittelen tähän väleihin samalla niitä kuvia, joita ei oo julkaistu blogissa ja nää taitaapi olla viime-viimeviikon perjantailta, kun oltiin Leon ja Nilon kanssa meidän lähikentällä. Eli kaikki kuvat siis sieltä. Ratsastuksesta infoa vähän alempana. No, siirrytään kuitenkin asiaan. Eli miten meni meidän taipparikurssi keskiviikkona.





Meil oli viime kerralla tosiaan juttuna vesityö dameilla. Nemo oli alussa ihan superisti, ei ees inissyt hirveästi. Päästiin sit sen takia ekana rastille ja dami lensi lähelle rantaa. Nemo otti rannasta megaloikan ja haki damin. Itse olin ihan rannassa, joten sen oli perjaatteessa pakko antaa se minulle. Tehtiin niin toinenkin kerta, paitsi dami pidemmälle, mutta siinä ei ollut mitään ongelmaa.





Kolmantena kertana sit dami heitettiin pidemmälle ja itse siirryin vähän kauemmas rannasta. Tiesin kyllä, että näin käy. Eli Nemo haki damin, lähti tulemaan vinosti väärään kulmaan rantaan, poispäin musta. Tein kaikenlaista saadakseni sen luokse (hyppäsin taaksepäin, kaaduin tms.), mutta tällä kertaa kaikki meni kuuroille korville, koska vesi+dami... Innostin sit Nemoa ja käskin kovasti ja lopulta se tuli. Sitten oli toisten vuoro ja Nemo inisikin koooko lopputreenit. Ei voitu siis tehä enää mitään ja oon ihan toivoton ton koiran kanssa, kun se ei oikeasti lopeta millään ininää. Kaikkea on kokeiltu, painotan sanaa kaikkea! Jos teillä on jotain vinkkejä niin ottaisin mielelläni vastaan ne.





 Torstaina ei oikein ees tehty Nemon kanssa mitään. Ei siis oikeastaan oikeesti mitään... :D Perjantaina menin aamulla Pojan ja Nemon kanssa ulos. Mentiin Leon ohi ja ehkei ollu hyvä idea päästää Leo ja Poika menemään kahestaa, en itse ois päästänytkään. Eli päädyttiin rähinään. No, sain sit Leon siitä poies ja jatkettiin poitsujen kaa lenkkiä. Nemo ja Poika alkaa olemaan jo aika tasaväkisiä, toivottavasti ei noille tuu mitään probleemoa.





Perjantaina menin -jo kaikille tutuksi tulleella Ripalla. Ja jos joku ei siis tiedä niin Ripa on suomenheppa, ennen en tykännyt, mutta nyt kun oon mennyt sillä useammin niin meillä alkaa selvästi synkkäämään ainakin kentällä. Mentiin ensin ravitehtävää niin, että molmepiin kentän päihin tehtiin isot ympyrät. Otettiin laukkaa keskiympyrää. Ripa oli ihan SUPERI, se nosti laukan muutaman kerran toosi hienosti ja kyllä tuo heppa oli ansainnut ruohoa, jota vähän annoin sen syödä aidan vierestä. Ärsyttää vaan, kun meidän kurssilla on yks poika, joka ei hallitse mitään heppoja. Ne vaan kävelee siel tyyliin silmät kii ja poika haukottelee selässä. Sitte ku tehdään tehtäviä niin se on aina tiellä poninsa kanssa, huoh... Toivottavasti ei tuu samalle jatkokurssille mun kanssa syksyllä, muuten vaihan ryhmää!


Ei kai meillä sitten mitään muuta kummoista ole. Oltiin tänään Nemon kanssa pitkällä luontopolkulenkillä ja kuvasin muuten sen varustepostauksen. Kuvia luontopolulta on varmaankin tulossa kunhan ehdin. Huomiseksi on laitettu herätys ja matkataan Nemon kanssa parilla bussilla Viikin mätsäriin. Hui, pitkästä aikaa päästään mätsäröimään ja jännittää miten menee. No, ei sillä ole väliä vaikkei sijoituttais tai saatais sininen, kunhan Nemolla on hauskaa ja mätsäreissä on aina niiin kiva tunnelma. :)

6 kommenttia :

  1. Taas hienoja kuvia! Mä tykkään sun blogista, onneks löysin sun blogis! :>

    http://seonminunelamaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OIipa mukava kuulla, että tykkäät! :) Sulla kans mukavan oloinen blogi, upea banneri!

      Poista
  2. Käytkö jollain alkeiskurssilla? Jos ryhmässäsi oleva poika ei oikeasti hallitse ratsuaan, ihmettelen, miksi hänet on päästetty yksin. Toinen vaihtoehto on liian vaativa hevonen. Eteenkin, jos porukkaa on paljon, joutuu väistelemään enemmän. Mä olen ratsastanut kuusi vuotta 8 hengen ryhmässä niin alkeistunnilla kuin kokeneempienkin tunneilla. Jos häiritsee, on vaihdettava pienryhmään tai yksityistunnille, näin meillekin on aina sanottu. Mitä tulee tuohon haukotteluun ja silmät kiinni ratsastamiseen, meillä ainakin kaverille huomautettiin aika reilusti kerran, että jos ei kiinnosta, niin ole hyvä ja kävele reunassa, jotta muut pääsee sisäkautta ohi. Mun on silti vaikea uskoa, että silmät kiinni ratsastettaisiin, mutta kun en ole tilannetta nähnyt. Mitä pahaa on haukottelussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyn alkeiskurssilla. Ilmaisin ehkä hieman väärin, tarkoitin, ettei poika hallitse ratsuaan siinä mielessä, ettei hän saa sitä liikkelle :D Itselläni ei mahollisuutta vaihtaa ryhmää :/ Ja siis siis kyseinen hyyppä haukottelee ihan kokoajan, ei kuuntele opettajaa ja ratsu siis kävelee silmät kiinni. Tuntuu ihan, että lapsi olisi pakotettu ratsaille.

      Poista
    2. Nyt mä ymmärrän paremmin. Mulla on omalla kohdalla osunut tasan yksi hevonen, jota mä en vaan yksinkertaisesti osaa ratsastaa, mulla on aina ollut vaikeuksia saada se liikkeelle ja jopa näin kuuden vuoden jälkeenkin. Ei kiva tosiaan, jos on pakotettuna ratsailla, koska sitten siitä tulee pakkopullaa. Mä itse lopetin juuri sen vuoksi, että tunnille meno alkoi vain tuntua liian pakkopullalta, vaikka ratsastamisesta toki tykkäänkin. Tarkoitus olisi aloittaa uudelleen jossain välissä.

      Poista
    3. Jep, mulla ei onneks vielä oo ja toivottavasti ei tuliskaan mitään liian vaikeeta :) Tosin, on tallilla yks joka on tosi vaikea saaha liikkelle, mutta sillä en yleensä mee. Ja joo, se poitsu näyttää aika kyllästyneeltä....

      Poista