30.10.2015

Pearly Coat Black Market

As known as, Sniffe.



Sniffe on lauman vanhin, herrasmies varustettuna suurella sydämellä. Sniffen esittelypostaus piti kirjoittaa jo heinäkuussa, kun hällä oli synttärit, mutta en saanut sitä ikinä aikaiseksi. Ajattelin sittemmin, että mukavampi se on sitten kirjoittaa, kun on ns. fiilistä kirjoittaa. Sniffeenhän tutustuin heti jotenkin paremmin kuin muihin laumalaisiin alusta alkaen. Toukokuussa 2014, kun hoidettiin pentuja tuntui Sniffe tosi energiseltä ja häsläävältä, eipä se siitä ole paljoa muuttunut, mutta sen luonne on avautunut enemmän minulle. Minähän vein sitä myös noutajaerkkarissa 2014, jolloin se sai hienosti ERIn. Silloin mietin kuinka vaikeaa herraa oli esittää, se ei oikein toiminut, mutta olin ihan hirmuiloinen eristä. Tuosta päivästä nyt päällimmäisenä muistuu kauhea ampiaisten paljous näyttelypaikalla.




Heinäkuussa aloin sitten käymään lauman kanssa enemmän ulkona, käytiin varsinkin paljon rannassa uimassa, koska silloin hurtat pysyivät hyvin kontrollissa, kun en niitä niin hyvin tuntenut. Sniffe on "alusta saakka" rakastanut eniten kaikista vettä. Se aina juoksee formulana veteen ja saattaa uida pari rundia, jonka jälkeen tulee rantaveteen seisomaan. Viime vuonna tapahtui myös yksi juttu, joka lähensi hirveästi Sniffeä ja minua. Sanotaanko vaikka vain, että silloin se huomasi, että haluan sille todellakin parasta. Silloin se ei meinannut ees jättää minua, kun vein sen takaisin kotiin ja Miia otti sen vastaan, Sniffe...♥




Sniffe on hyvin taitava mies, se osaa kävellä hienosti hihnassa ja pienellä huomautuksella lopettaa esimerkiksi vetämisen. Osaa kaikenlaisia asioita ja sille on helppo opettaakkin kaikkea, kun se ei paineistu oikeastaan mistään ja on niin terävä koira sinänsä. Se oppi nopeasti seisomaan vapaasti, kun alussa se vain hösläsi eikä oikein tohtinut keskittyä. Sniffe sopeutuu helposti kaikkiin tilanteisiin ja on tosi avoin koira. Silti se välillä on tosi arka joillekin asioille, esim. liukuportaita se pelkää ihan hirmuisesti. 




Sniffe on myös tosi äänekäs. Se leikkii äänekkäästi, kun sitä menee hakemaan ulos se mölisee ja ääntelee innostuksessaan. Herra on siis nyt muutenkin tosi äänekäs tapaus, kun sitä rapsuttaa jostakin mistä se kovasti nauttii, silloinkin saattaa kuulua "urinaa", vaikka se selvästi vain nauttii. Ihan, kuin kehräis... Viime marraskuussa käytiin mätsäreissä Nurmijärvellä, jossa ei oikein sujunut, kun ei oltu reenattu. Seisominen meni aika penkin alle, mutta Sniffellä on tosi hienot liikkeet ja niiden avulla päästiinkin sinisten kolmannelle sijalle. Tänä vuonna käytiin Espoon mätsäreissä, jossa Nina esitti Sniffen hienosti PUN-. Silloin sade-ja ukkoskeli varsinkin ahdisti hieman herraa.




Mitäs vielä? Eipä oikeastaan paljoa, Sniffe on meidän lauman koirien vanhin ja varmasti johtaja. Joskus tuo ruskea yrittää jotain, mutta eipä sillä paljon luuloja ole. Sniffe on hienohieno koira, se ymmärtää hyvin ihmisen tunteita ja on ihan läsnä jos tarvitsee. Samanlaista koiraa saa etsiä, meidän 6-vuotias tanskalainen kuningas. ♥


Sniffen kauneuspilkku kielessä :D


2 kommenttia :

  1. Ihana postaus<3 !!! Tälläiset muista koirista kertovat postaukset on kivaa vaihtelua:)

    VastaaPoista