15.1.2016

Kymysyspostauksen vastaukset!

Pohdin sen olevan helpompaa lukea näin osiin jaettuna. Kysymyksiä tuli tosi paljon, kiitos kovasti niistä. Selvästi tämän tekeminen kannatti pitkästä aikaa, vaikka epäilin tulisiko kysymyksiä hirveästi. Postausta täydentää aiheeseen kuuluvat kuvat, uudet ja vanhat. Jos jotain jäi vielä mietityttämään niin kysyä saa ja pitää!

KOIRATHaluaisitko toisen koiran?

En ainakaan tällä hetkellä, kun Nemokin on kuitenkin niin ns. kesken. Tulevaisuudessa kyllä!

Mitä temppuja Nemo osaa?


Kuule vaikka mitä! Tästä videoon missä on suurin osa.

Minkä rotuisen koiran haluaisit tulevaisuudessa?


Flättejä. Ja ehkä joku rescuekin mahtuisi mukaan, semmoista haaveissa.

Haluaisitko joskus tulevaisuudessa kasvattaa koiria? 

Varmaan haluaisin. Pitää vain katsoa miten asiat menee tulevaisuudessa, mutta näillä näkymin kyllä. Olen saanut niin paljon tietoa Riitalta ja Miialta, että...

Lempi koirarotu (jos flattia ei lasketa)

Käyttökulttikset tai englanninsetterit, joihin olen tykästynyt kovasti. Tavoitteet Nemon kanssa?

Niin haluaisin käydä joskus aksakisoissa ja saada tuloksia koiranettiin sekä taipparit läpi olisi myös tavoitteena. MH-kuvaus olisi myöskin huippu kokemus. 

-Haluisitko joskus kilpailla jossain koiraharrastuslajissa


Nemon kanssa agilityssä, mutta seuraavien flättien kanssa nomessa, tokossa ja aksassa. Nemo ei oikein ole tokokoira, kun se ei jaksa keskittyä ja itsekään en oikein jaksa sitten panostaa.

Mitä treeni- tai kisatavoitteita teillä on ensi vuodelle?

Phuuh. Katson mitä vuosi tuo tullessaan päädytäänkö taas taippareihin. Aksakurssista en nyt ole varma sittenkään, vaikka ajattelin sinne mennä keväällä. Muita suunnitelmia meillä ei ole. Näyttelyistä eri ensi tai sitä seuraavana vuonna? Jerin näyttelykalenteria olenkin jo suunnitellut. 

Millainen koirasi on agilityssä?

Nemo on nopea ja tarkkaavainen, mutta jaksaa keskittyä. Se on jotenkin outoa miten liekeissä se on radalla, mutta silti keskittyy tosi hyvin kunhan ohjaaja ei möhli. Eipä me paljoa olla harjoiteltu kyllä.
Onko sinusta järkevää omistaa koiraa opiskeluaikana?

Riippuu ihan miten paljon aikaa jää koiralle. Ja minkälainen liikunnan tarve koiralla on. Jos on aktiivinen "seinille hyppivä" tyyppi ja aikaa on _vähän niin minun mielestä koiran omistamista opiskeluaikana pitää harkita painavasti. 

Miten koirasi reagoi jos esim lenkillä esität yhtäkkiä pyörtyväsi?

Tämä kysymys tuli niin hyvään aikaan, kun just viime viikolla kaaduin maahan lenkillä liukkaan jään takia. Priima ja Jeri tulee nuolemaan naamaa, Sniffe istuu eteen odottamaan ja Nemo vie pipon. :D

Paras kuva nemosta?


Tämä. Ehdottomasti. Ja tämä. Ja tämä, ja...

Parasta Nemossa? Entä ärsyttävintä?

Nemossa on parasta se miten tottelevainen ja toimiva se on yleensä aina. Se tykkää tehdä _kaikkea ja rakastaa kaikkia. Ei pelkää melkein mitään ja on aina ns. tukena. Ärsyttävintä siinä on machoilu muita uroksia kohtaan ja se, että se piippaa kauhean useasti. Tätä tapaa ollaan yritetty kaikin keinoin kitkeä pois, mutta herralla on kova halu vinkua aina. 

Millainen Nemo on harrastuskoirana? Entä flätti sinun mielestä ylipäätänsä?

Nemo on ainakin tosi helppo harrastuskoira. Ja niin on kyllä nuo muutkin hoitolapset. Sniffe nyt on semmoinen, joka pomppii ja hyppii kaikkialle ja siihen ei saa helposti kontaktia esim. tokossa. Se ei oikein tykkää olla vierellä, eikä varmaan aksassa irtoaisi kovin hyvin. Se varmaan tosin johtuu siitä, ettei sille ole tehty mitään pohjaa aksaan tietenkään. Flätit on ihania harrastuskoiria, koska ne yleensä suhtautuvat kaikkeen niin positiivisesti ja innolla. Haluaisitko muunrotuisia koiria kuin flättejä tulevaisuudessa?

Ehkä yksi rescuekoira mahtuisi mukaan, mutta flätit on se mun juttu.

Lähteekö Nemo mukaasi, jos muutat pois kotoa esim. opiskelujen takia?

Tätä en ole hirveästi ehtinyt miettiä vielä. Tottakai sen haluaisin mukaan ja en aio muuttaa ilman koiraa. Nemo olisi siksi helppo koira opiskelukaveriksi, koska se ei hypi seinille, vaikkei pääse kauheasti ulos, mutta tiedä sitten. Onneksi siihen on vielä aikaa. 

Voisitko harkita itsellesi jotain muuta noutajaa? Labradorinnoutaja, novascotiannoutaja?

Ainoa jonka voisin ottaa olisi käyttökulttis. Sopivan kokoisia, kiva hermorakenne ja mukavan luonteisia. Muista en niinkään tykkää. 

Olet puhunut, että Priimasta tulee sulle agility koira, oletteko harjoitelleet jo jotain alkeita tai mitään yhteyden luomista esim. perus käskyjä ja temppuja? 

Haha, eipä me oikeastaan. Priima on niin energinen, että sen kanssa on jo tosi vaikeaa tehdä mitään. Se silti ottaa tosi hyvin kontaktia ja keskittyy, kun vain pyytää. Mulla ei ole ollut tosin hirveästi aikaa treenaamiselle, joten pitää nyt katsoa. Jokaisesta FCI:stä lempi rotusi?

1- käyttösakemanni ja valkoinenpaimenkoria
2- suursnautseri
3- irlanninterrieri
4- sileäkarvainen kaniinimäyris
5- siperianhusky
6- dalmatiankoira ja pointteri
7- englanninsetteri
8- sileäkarvainen noutaja
9- isovillakoira
10- saluki ja whippet

Maksatko Nemon kulut kokonaan itse?

En, pääasiassa vain tavaroita maksan itse ja herkut.

Onko Nemo mielestäsi tottelevainen ja hallittava tilanteessa kuin tilanteessa? 

Siis se oikeasti on. Nemolla toimii ihmeen varmasti aina seis-käsky sekä voin seuruuttaa sen ilman palkkaa vapaana koiran ohi. On se niin luotettava ja mahtava.HEPATMitkä on ratsastustavoitteesti ensi vuodelle?

Haluan oppia katsomaan kevennyksen. Niin noloa olla osaamatta. Ja parantaa jalan asentoa sekä oppia olemaan jännittämättä joidenkin heppojen selässä. 

Esteet vai koulu?

Varmaan koulu, vaikka aloitinkin justiinsa estetunnin. Niin tykkään koulusta, mutta pitää katsoa mitä tuo estetunti tuo mukanaan. 

Korkein hyppäämäsi este?

Joku 75cm!

Missä kisoissa olet käynyt/haluat käydä, saavutukset?

En ole ikinä käynyt kisoissa! Peikillä on joka kolmas tiistai estekisat, joten sinne haluaisin joku tiistai sekä huhti-ja toukokuussa koulukisat jonne ajattelin mennä. 
Millä talleilla olet käynyt?

Peikillä käyn, Joensuussa olen käynyt Hepokankaan tallilla sekä Etelä-Espoon ratsastuskoululla. Cypiksellä, Primuksella ja Rauhalassa katselemassa muiden ratsastuksia. 

Oletko käynyt ratsastusleirillä, haluaisitko?

En ole, mutta haluaisin! Tänä kesänä en pääse kolmen koiraleirin takia, mutta ensi kesänä?

Haluaisitko oman hevosen?

Varmasti tulevaisuudessa, mutta en nyt. Liian vähän kokemusta ja aika ei riittäisi mitenkään.

Entä vuokriksen?

Saankin ehkä syksyllä vuokriksen! Eli haluaisin.
Minkälainen on unelma hevosesi?

Joku maailman luotettavin, johon voi luottaa tilanteessa, kuin tilanteessa. Osaa koulukiemurat ja hypytkin. 

Minkä tasoinen olet?

Ääöä, en osaa luokitella itseäni. Luokiteltaa te. HeÖ? :D 

Pahin tippumisesi?

Varmaan Necolta, kun mentiin jo loppukäyntejä ja se lähti kiitolaukkaan, josta lensin ja se astui vielä mun nilkan päälle. Paras ratsastusmuistosi?

Estetunti keväällä Sidillä. Mentiin kunnon rataa ekaa kertaa ja se oli niin mahtavaa. Poitsu teki kaiken mitä halusin ja sain tehtyä kivat tiet ja kaikkea. Sitten Paironilla muistuu yksi koulutunti, joka oli ihan mahtava. Niin mukavia muistoja.

Mukavin hevosmuisto muuten?

Hmm... Kaikki kerrat Ninan kanssa Cypiksellä. Ihanat kesäpäivät, kun ollaan käyty uittamassa Nöötä ja talviset kävelyt maastossa. Niin tykkään! MUUT KYSYMYKSET2014Mistä blogin nimi tulee?

Blogi kertoi alunperin Pepistä, joka on siis englanninspringerspanieli. Spanieli nimestä taipui sana panjo ja blogista tuli Panjoteam. Sitä ennen se on tosin ollut Nemoa etsimässä jonkin aikaa, mutta vaihdoin sen taas Panjoteamiksi tässä jonkun aikaa sitten.

Mikä sinun on lempiaine/-aineet koulussa?

Matikka, musiikki ja kotitalous. Ja äidinkieli!

Kuva jota et koskaan halua menettää?

Simply the best.

Mitä sait joululahjaksi? Entä Nemo


Nemo raukka ei saanut mitään paitsi hyvän hoidon pappani luona meidä n ollessa Dubaissa. Itse sain ihanan flättihupparin, jota en taidakkaan ole esitellyt blogissa. Tässä kuva siitä. Mitä muita vaihtoehtoja olet ajatellut eläinlääkkisen lisäksi vai aijotko yrittää niin pitkään, että pääset sisään?

No siis.. En mitään. Eli kaipa mä vain yritän päästä ekalla ja jos en niin sitten. Sitten sitten jotain muuta.

Kuinka pitkä olet?

170cm mitattuna viime syksynä muistaakseni.

Puhutko kotona ruotsia? Entä kavereiden kanssa?

En! En puhu kenenkään kanssa ruotsia paitti koulussa. 

Onko sulla suomenruotsalaista sukua, joka vaikutti siihen, että ruotsinkielinen?

Ei ole sitäkään. En tiedä edes miksi aluksi minut on laitettu ruotsinkieliselle, mutta hyvin tässä on oppinut ruotsia ja on ihan hyödyllinen kielikin osata.Aijotko jatkaa peruskoulun jälkeen ruotsinkielisessä lukiossa? 

En ajattelut, kun en kuitenkaan ehkä ihan niin hyvin osaa.

Oletko ollut ekalta luokalta asti ruotsinkielisellä luokalla?

Jeps, 2-vuotiaasta asti ruotsinkielisestä päiväkodista tähän hetkeen.

Oletko hyvä koulussa? 

Olen ihan keskivertoa, tunnen olevani ehkä parempi verrattuna siihen mitä tuloksia saan kokeista. En saa kokeissa (varsinkaan esseissä) oikein koottua kaikkia ajatuksia paperille.

Miten sait noin paljon lukijoita? 

Niitä on vain kertynyt vuosien myötä! Ekan vuoden aikana ei ollut paljoakaan, mutta olenhan minäkin kehittynyt tässä melkein kolmen vuoden aikana bloggaajana.Miten blogia voisi mainostaa? 

Tee blogille Instagram, Fb-sivu tms. Petsiessä on Blogger-ja Bloggaajat-yhteisöjä joissa voi mainostaa. Itse en mainosta blogiani missään, paitsi on meillä ig.

Tutustutko mielelläsi uusiin ihmisiin?

Erittäin mielelläni! Usein ihmiset sanovat, että kanssani on helppo olla, koska otan kaiken niin positiivisesti ja iloisella asenteella vastaan. Onhan se ihan totta.
Mihin kouluun haluaisit/aiot mennä peruskoulun jälkeen? 


Aion mennä lukioon ja luultavasti tuonne Kuninkaantien lukioon. 

4 kommenttia :

 1. Iik multa on menny ohi koko kysymyspostaus! D:
  Mitä mieltä oot siitä et flatit vaan kasvaa korkeutta ja niistä tulee massiivisempia? Eikö Nemokin ole yli ihannekorkeuden, onko sillä kuinka korkeat vanhemmat?
  Musta vai ruskea flatti?
  Nemon puutteet rakenteessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kysymyksiä!

   Mun mielest se on ihan surkee juttu, koska flätin kuuluu pystyä liikkumaan kevyesti maastossa kuin maastossa herättämättä lintujen huomiota. Nemo on kans korkeuden rajoilla, ei kuitenkaan oikeestaan yli rajan. Vanhemmat on pienempiä, joten ne ei vaikuttaneet tän pojan kokoon. :D

   Ja ruskea! Nemo on kapea takaa, sillä on suora olkavarsi ja sen häntä lähtee liian ylhäältä ja on liian korkea. Muuten se on mun mielestä tosi komea!

   Poista
 2. Kolme koiraleiriä :D ? Vähänkö kiva, mille kaikille oot menossa? Kennelliitto, Hurttahuoneen leirillä avustajana, ja ...?

  Mutta siis kiva postaus ja mukava kun olit vastannut kattavasti kaikkiin kysymyksiin. Aika huikeeta, kun Nemo on niin tottelevainen, mä kun en voi nyt ihan täysin luottaa Falleen.. koirahäiriö on sille se pahin ja se vaan oikeesti vaatii lisää ja lisää treeniä... + tietty flateille tyypillisenä se että ei jaksa keskittyä kauhean hyvin ja sitäkin pitäsi koittaa kasvattaa ja treenit pitää suunnitella sen mukaan. Mutta koko ajan kuitenki edistytään, vaikka takapakkia tulee välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Kennelliiton, HH ja Oak Barrel's ja kennel Hulvaton yhdistetty leiri!

   Ja hei kiitos! Fallehan on vielä nuori ja mä oon oikeesti tehnyt tosi paljon töitä Nemon kanssa kaiken tän eteen ja työt jatkuu kokoajan. Ja flätithän on yksilöitä, Nemolle keskittyminen on aika helppoa ja esim. Sniffelle taas ei. Ja hyvä kuulla, että edistytte! :)

   Poista