18.4.2016

Kenttäkauden avaus superhepalla

Viikko sitten sunnuntaina ulkokausi aukesi vihdoin ja päästiinkin heti ulos ratsastamaan, kun toinen ryhmä oli maneesissa. Mulle oli jaettu Pairon pitkästä aikaa mistä olin super innoissani, koska tämä herra on aina niin ihana ja paras. Menin sitten kentän laidalle katselemaan Paironia, kun se oli edellisellä tunnilla. Poitsu näytti hyvin energiseltä ja menevältä. Kun olin menossa selkään sunnuntain toinen ope Anu vinkkasi vielä, että Pairon oli tehnyt jotain hassuja ilolaukkapukkeja edellisellä tunnilla ja sille nauroin vain, että on se hassu 19-vuotias...Alkutunnista Pairon oli tosi kiva ratsastaa. Korvat tötteröllä menossa eteenpäin ja iloisena marssi käynnissäkin. Aurinko paistoi ihanasti kentälle, joten alkuravien aikoihin piti heittää jo takki veks. Itse hepoilla ei onneksi enää hetkeen ole ollut ratsastusloimia lämpimien säiden tullessa. Jatkettiin Paironin kanssa sitten verryttelyä ja herra oli muuten tosi kiva, mutta sisäpohjetta olisi ollut tosi kiva olla kuuntelematta ja piti oikein välillä näyttää Pärrelle mikäs se sisäpohje onkaan. Otin alussa lyhyitä laukkoja, mutta huomattuani, ettei herra ollut mihinkään lähdössä lisäsin hieman vauhtia ja aloin taivuttelemaan Paironia ympyröillä.

Pairon oli verkassa ollut jo siis ihan huippu, mutta kyllä hää parani lopputuntia kohden. Tehtiin ensin käynnistä muutamat pysähdykset keskihalkaisijalle ja tässä huomasin, ettei mun edes tarvinnut käyttää pidätteitä. Vähän puristin omilla vatsalihaksilla ja Pairon pysähti ihan heti. Samaa jatkettiin ravissa ja Pärre oli aaaivan super. Ei tullut yhtään käyntiaskelia vaan heti tuli pysähdys, kun omat vatsalihakset kiristyivät. Näitä tehtiin molempiin suuntiin hetki.


Ravipysähdyksien jälkeen otettiin samaisia vielä laukasta. Tässä tuli alussa muutamia askelia ja jouduin ottamaan enemmän pidätteitäkin, mutta taas osasi Pairon yllättää. Heti idean tajuttuaan se teki taas samoin, vain pienestä vatsalihasten jännityksestä Pairon pysähtyi ihan paikalleen. Ja lopussa ei tullut edes yhtään askelia ennen pysähdystä laukasta. Niiin hieno poitsu, loppuraveissa vielä rauhoittui ja pyöristyi ihan kivasti. On se kyllä ihan mahtava heppa ja ehkä jopa kaikista paras tunti. ❤


4 kommenttia :

  1. Niin kivasti ratsastat!:)

    VastaaPoista
  2. Mullakin aukesi ulkoratsastuskausi viime viikolla, ja oli kyllä niiiiin kivaa ratsastaa taas ulkona! Kivan kuuloinen tunti sulla ollut! :)

    VastaaPoista