23.2.2015

Halutaan takaisin Pohjoiseen...

Nemo pyörähtää viimeisen kerran lumihangessa, nousee ylös ja lähdetään junalle päin. 
Noustaan junaan, hytin ovi aukeaa ja ruskea menee sisään. 
Se hyppää sängylle, istahtaa ja huokaisee. 
Se ois sit kotiinpäin.



Niin, mitä me edes kaikenkaikkiaan puuhattiin hiihtolomalla? Viikko sitten lauantaina oli lähtö Pyhälle päin junalla ja bussilla. Ensin seiskan maissa bussilla, Helsingissä sitten käppäiltiin rautatieasemalle ja siitä astuttiin 20.06 lähtevään junaan heseruuan kera. Kympiltä vaihdettiin yöjunaan Tampereella. Hytti oli suht. pieni, mutta mahduttiin kuitenkin jotenkuten sinne. Nemon kanssa alasängyssä ja äitee yläsängyssä. Nemppa hilseili hirveesti ja stressas, mutta rauhoittui kuitenkin sitten lopulta viereen. Äiti kertoi, että yöllä tuo tyhmä ruskea oli seissyt mun sängyn vieressä, pää selän pääällä ja odottanut lupaa hypätä viereen. Ja lauantaistahan tuli kuvattua myös MyDay, kas näin.



Sunnuntaina, kun vedin verhon ylös hytin ikkunasta olikin jo ihan valkoista ulkona. (jos koko MyDay ei kiinnosta kts. viimeiset sekunnit) Pieni hetki vielä junassa ja päästiin kirpeään -22c pakkaseen ulos. Oli muuten pieni muutos Helsingin +2 asteesta. Siitä ABC:n kautta möksälle, joka vaikuttikin tosi kivalta näin nopeasti tutkittuna. Leiriydyttiin Nemon kanssa yhteen huoneista ja lähdettiin ulos. Sunnuntai itseasiassa olikin ainoa päivä, kun oli noin kylmä ja kyllä ruskeasta huomasi. Se kävi maahan ja nosti kaikki tassut ilmaan. Tais olla vähän viileä. Sunnuntaina ei sitten koirankin vuoksi kauheasti lenkkeilty, kun lauhempaankin säätä oli luvattu.




Maanantaista tulikin blogiin ihan kunnon ajastettu postaus, tsekkailtiin kunnolla lenkkimaastoja ja oli kyllä niin upeat ilmat ja kaikki, aijai. Melkein kaikki postauksen kuvat on maanantailta. Tiistaina meninkin itse laskettelemaan. Ihan ok säät, vähän sumuista ja tuulista, mutta olihan meillä ihan kivaa. Multa on tuo into lasketteluun vähän mennyt ja siksi tyydyinkin olemaan hurtan kanssa. Siinä yhden maissa mentiin ajamaan jääkartingia veljen kanssa ja pakko sanoa, että oli ihan älyttömän kivaa! Jos ikinä tulee tilaisuus niin suosittelen kaikille, siellä sai mennä kovaa ja aijai. Toosi kivaa, tykkäsin. Isä toi Nemon kentän reunalle ja jäbä olis ollu kovasti mukana kisassa jos se olis vaan päästetty kentälle. Hassu ruskea...


Keskiviikkona taas Nemon kanssa kahdestaan, lähdettiin heti aamusta taas jäälle ja lenkkeilemään. Upeat säät taas, tosin kamera sai jäähä kotiin tällä kertaa. Oli ihan älyttömän syvää lunta, jossa rämmittiin Nemon kanssa tunti ja oltiin kyllä molemmat ihan poikki sen jälkeen. Ruskean punapäinen omistaja kuitenkin innostui leipomaan kakkua ja siitä tulikin lopulta täytekakku, jossa Red velvet-täytettä sekä kermavaahtoa ja kettukarkkeja päällä. Hyvin maistui koko poppoolle, koirakin olisi kovasti halunnut... Illemmalla meidät Nemon kanssa tosiaan heitettiin jäälle ja vedettiin pätkät koirahiihtoa. Tosi taitavasti, pätevä koiruus on kyllä mulla.




Torstaina heti aamusta veljen kanssa piiitkälle lenkille. Meidät heitettiin semmoisen, ko Isokurun viereen, josta 1km ensin käveltiin Isolle kurulle ja siitä sitten lähdettiin tarpomaan. Ensin ajateltiin mennä Noitavuorelle kiipeämään, muttei mentykkään, koska siellä ei ollut tulentekopaikkaa. Päädyttiin toiseen reittiin ja heitettiin koko lenkki yhteensä n. 8km lenkki. Perjantaina viimeinen päivä Pyhällä, samanmoinen ehkä vähän pidempi lenkki tehtiin toiseen suuntaan. Semmoiselle, ko Karhunjuottolampi. Nemon kanssa ei jaksettu mennä loppuun asti, kun upotti vaan käännyttiin vähän aiemmin takaisin, jolloin lenkistä tuli se n. 8,5km. Ihan upeita maisemia ja saakeli, että harmitti, kun objektiivissa oli häikkää, eikä toiminut. Loppuilta perjantaina löhöilyä.




Lauantaina miehet läks jo kahdeksalta matkaan autolla kotiin päin ja multa revittiin sitten lakanat alta. Ei siinä muuta, kuin ylös ja historiankirja nenän eteen sekä aamupala viekkuun. Nemo sen, kun nukkui vieressä. Noh, puol neljän maissa lähdettiin kävelemään 6km matka bussille, rinteiden viereen. Päästiin n. viideltä sinne ja käytiin palauttamassa möksän avaimet ja menin itse käymään kaupassa ostamassa matkaevästä. Päästiin bussiin, jossa istuttiin tunti ja saavuttiin Kemijärven rautatieasemalle. Juna lähti siitä vasta 1,5 tunnin päästä, joten ehdittiin kuluttamaan Nemon energiaa riehuuttamalla ja juoksemalla sen kanssa. Kamat kasseissa siiryttiin sitten junaan. Käväisin ostamassa ruokaa ja siitä sitten pian nukkumaan.



Sunnuntaina kotona, oli muuten aivan ihana sää. Selkeää ja valoisaa ja "puhdasta". Oma fiilis oli niin huipussa, että lähdinkin juoksulenkille musat korvissa ja olin koko sunnuntain ihan iloisessa fiiliksissä. Tänään oli ridaus ja katotaan jos siitä tulis jotain postausta vaikka jonkun postauksen yhteydessä. Nyt kiire kuitenkin nukkumaan, että jaksaa keskittyä koulussa! :)

Loppuun vielä maailman hienoin mies 22kk!

4 kommenttia :