3.2.2015

Ratsastuksia päiväkirjan muodossa

Ratsastuspäiväkirja

19.1

Ripa
Maanantaina listassa luki Ripa. Vaikka tein muistiinpanot niin tästä tunnista ei ole kovin hyvää muistikuvaa. Muistan kuitenkin jotenkuten. Eli mentiin Ripan kanssa ilman jalustimia. Herralla on kovin pompottava ravi ja hermostuin siihen, että jalustimet valuivat epämukavasti kantapäihin, joten heitin ne kokonaan pois. Maanantaina oli jonkinmoinen ravitehtävä, josta ei mitään muistikuvaa. Muistelen kuitenkin, että lopuksi vielä kevensin ilman jalustimia, joka olikin aika vaikeaa.

22.1
Ripa
Keskiviikkona listassa luki taas Ripa. Sama juttu tämän tunnin kanssa, kovin mahtavaa muistikuvaa ei ole.. Tunnilla Ripan kanssa mentiin taas kuitenkin ravitehtävää, tosin nyt keventäen ja jalustimien kanssa. Saatiin olla veturiratsukkona ja tehtiin siis kolmikaarista kiemurauraa. Meillä oli kolme puomia keskellä pituushalkaisijalla poikittain ja pysähdyttiin aina niiden kohdalla suoraan ravista harjoitusravin kautta. Ripa toimi tässä erittäin hyvin ja jäi vielä parempi fiilis tästä, kuin maanantain tunnista. Otettiin loppuun vielä laukkoja, joissa tosin herra oli hieman hidas, mutta hienosti pyöri laukka kuitenkin.

26.1
Neco
Listassa luki kohdallani uusi tuttavuus! Läsipäinen ruskea hevonen nimeltä Neco. Neco on tunnettu siitä, että se säikkyy tosi useasti. Otin sen edelliseltä tunnilta ja alettiin treenailemaan hetken päästä ravia. Otin paljon harjoitusravia, koska Necolla on ihan supermukavat askeleet. Tunnin tehtävänä tehtiin pysähdyksiä pituushalkaisijalle. Otettiin ensin käynnistä ja Neco toimi ihan älyttömän hyvin, joten päätin ravissa ottaa jalustimet pois. Se olikin hyvä valinta, koska vikoilla pysähdyksillä herra lähti ihan siis omasta mielestä uskomattoman kivasti heti liikkeelle ravissa vain pyytämällä pohkeella. Otettiin vielä loppuun laukkoja ja oli kyllä tuolla mukava laukkakin. 
     Ihan viimeisten ravejen kohdalla Neco pelästyi katsomosta kuulunutta rasahdusta ja enköhän sitten lentänyt siitä alas, kun heppa lähti laukkaamaan pelästyksestä. Neco astui vielä jalkani päälle, joka kipeytyi sitten illalla. Murtumia ei onneksi ollut, mutta jätin suosiolla kuitenkin keskiviikon tunnin väliin. Jäi kuitenkin maanantain tunnista ja Necosta kiva fiilis laskematta tippumista. 

31.1
Neco
Lauantaina mulla oli korvaustunti keskiviikon tunnista ja tottakai mulle oli viskattu Neco, koska tipuin siltä maanantaina. Vähän jänskätti, kun katolta tippui lunta alas ja kuului ryminää. Hyvin Neco pysyi kuitenkin tatchissa (liian vaikea sana...) ja vain pari kertaa pelästyi, kerran otti pyrähdyksen laukkaan, mutta olin valmiina ja sain pidätettyä. Mulla oli paljon lyhyemmät ohjat joten se auttoi myös asiaan. Peikissä on muuten valmistunut uusi, älyttömän hieno ja tilava talli. Neco, Retu ja muita suuria hevosia siirtyi nyt sinne, Leo, Chyla jne. on ylhäällä sekä ponit keskitallissa. 
   Tunnilla tehtiin tosiaan tehtäviä ympyröillä. Voitte vain arvella miten ylpeä olin Necosta, kun oltiin katsomon puoleisella ympyrällä poitsun kanssa ja se ei säpsähtänyt/pelästynyt siellä kertaakaan. Ensin tehtiin ravitehtävää, josta istunnalla käyntiin, pari askelta käyntiä ja tarkoituksena mennä siitä heti raviin. Ekoilla kerroilla oli vähän hitaamman puoleista, mutta sitten nosti hienosti ravin. Sama tehtävä ravista laukkaan ja laukat nousi tällä kertaa ihan superisti. Neco myös piti laukan eikä rojahtanut raviin. Pätkittäin meni myös vähän roikottaen päätä, mutta koitin aina nostaa sen ns. "ylös" pidätteillä. Vein poitsun talliin ja lähdin kotiin.

2.2
Leo
Toin tallille suklaakakkua, koska olin pudonnut viikko sitten Necolta. Samalla kakkua Johkulle viedessäni kysäisin josko sitten voitaisiin hypätä ja pitkästä aikaa sitten hypättiin. Mulla oli heppana Leo, iso musta ihana Luxus Leksus. Otettiin ensin puolen tunnin verkka ja itse olen ihan rakastunut menemään harjoitusravia, joten suurin osa ravista mentiin Leon kanssa sitä. Herra meni ihan superisti ja polki takajaloilla eteenpäin. Leo otti hyivn laukan ja laukkasi nätisti, eikä hosunut tai kiemurrellut ja sain sen menemään hyvin kulmatkin. 
    Mentiin ensin puomeja ravissa, jonka jälkeen siirryttiin ympyrälle, josta yksi kerrallaan meni sitten laukassa puomi-este-puomisarjan. Este oli ensin noin. 40cm, josta se nousi lopulta 75cm korkeaksi. Ihan huippua, kun tajusi, että mentiin jopa niin iso este! Ensin en saanut Leoskia ohjattua kunnolla keskelle estettä, mutta viimeisillä hypyillä se oli kyllä ihan super. Välillä vähän innostui liikaa, mutta sitten pidäteltiin ja meni taas hyvin. Jäi tosi mukava fiilis tunnista, vein Leon talliin ja lähdin kotiinpäin. Ei ihme, että sitä sanotaan Luxus Leksukseksi. 

c.Noora O, Riimi ja Nemo!


Mitäs piditte tämmöisestä vähän erilaisesta ratsastuspostauksesta? Kertokaa toki kommenteissa haluatteko lisää näitä vaiko samanlaisia, kuin ennen!

4 kommenttia :

  1. Kiva postaus! :)
    Mut tietysti sellaiset postaukset missä on myös mukana kuvia ja viedeoita on kivempia, mutta ymmärrettävää, että se ei ole aina mahdollista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepjep, ymmärrän tosi hyvin, onhan tämä vähän "kuiva". :D

      Mutta kiitos ja kiva silti, että tykkäsit! :)

      Poista
  2. Kyllä tämä oli kiva tällainen postaus! :) pari heppakuvaa olisi tietty ollu kiva :D Mutta tällaisia päiväkirjan merkintöjä saa jatkossakin olla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivakiva kuulla! :) Nyt Ninakin oli kuvaamassa, joten sain videota ja kuvankin. Teen varmaan samassa muodossa seuraavan kera videoiden ja kuvien. :)

      Poista