16.2.2015

Ratsastuspäiväkirja vol.2 (videot ja kuvat!)r

kirjoitettu LA 14.2

¨
9.2.2015
C O N D O R
Maanantaina listassa luki osiltaan tuttu, mutta toisaalta uusi nimi. Nimittäin Condor! Condorilla menin jouluna vikalla tunnilla, leikittiin ja niin. Ei mennyt hyvin silloin, ei todellakaan. No, nyt lähdettiin ihan uusilla fiiliksillä laittamaan heppaa ja ajattelinkin mielessäni, että "tänään ei oiota kulmia". Condorhan on Peikin isoimpia hevosia ja sen kyllä huomasi, kun meni karsinaan. On hepalla kokoa. Laitettiin Nipan kanssa Condor valmiiksi ja lähdettiin kävelemään maneesille päin. Ihanaa, kun oli turvallinen eikä turhista säpsyilevä heppa alla. Condorilla oli kyllä alusta alkaen niin ison tuntuiset askeleet. Aloitettiin ottamalla ravia, pysyin nyt edes vähäsen paremmin ravissakin sitten joulukuun tunnin. Condor tuntui tosi kivalta jo ravissa ja meni hyvin kulmiin ja jos ei mennyt niin otettiin ympyrä ja uudestaan, joten sitten meni. Laukka oli hieman pompottelevaa, eikä meille jäänyt hirveästi tilaa laukkailla, mutta parit nostot saatiin tehtyä. Hieno mies!

Tämä sekä video c. Nina H!!  Kiitus taas♥


Puolivälin käyntien jälkeen lähdettiin tekemään tunnin tehtävää. Tehtävänä oli tosiaan nelikaarinen kiemuraura. Lähdettiin Condorin kanssa kärjessä suorittamaan tehtävää, tehtiin yks, kaks, kolme ja neljä kiemuraa! Vaikeaa selittää... Mutta silti, mentiin Condorin kanssa kevyessä ravissa, sillä nimittäin on hirmuiso harjoitusravi. Olisin voinut mennä siinä ilman jalustimia, mutten ottanut sitten jalustimia pois ja jalustimilla en halunnut mennä, koska valuivat kantapäille. Sen takia sitten kevensin, enkä mennyt harjoitusravia. Condor oli kaikenkaikkiaan tehtävässä tosi kiva, me tehtiin käyntiin siirtymiset aina keskelle pituushalkaisijaa ja hienosti sujui loppujenlopuksi siirtymiset. Sitten vain loppuravit ja käynnit ja heppa seuraavalle. Kiva fiilis jäi tunnista, hieno hirviponi! Condorvideon alla vielä tallipäivästä videopostaus.





11.2.2015
C H Y L A

"Tunnille merkitty listaan tamma nimeltä Chyla. Viimeksi, kun mentiin esteitä (menin siis itse Leolla) ja kaverini meni Chylalla, joka sitten sanoikin, että tamma oli ollut ihan super, jopa sinne 75cm asti! Toisaalta keskiviikkona Chylalta oli tiputtu muutama kerta estetunnilla ja tamma oli kiellellyt, joten olin tarkkana sen kanssa. Alkuraveissa oli muuten ihan ihme, kun ei oikein mennyt käskyt läpi ja Chyla ol kauhean hidas, vaikka käskinkin kunnolla raipalla, kun pohkeetkaan eivät menneet läpi. Laukassa pätkittäin OK, muuten taas aika laiska. Jep, jäi harmittamaan, kun meni niin hitaasti puolet tunnista, Muuten oli kyllä ihan super!

Tytsy marraskuulta


Puolivälin käyntien jälkeen ruvettiin hyppäämään. Hypättiin siis minun pyynnöstä ja Anu (meidän opettaja siis) suostui, että voidaan pomppia. Mentiin ensin kaikki soikiolle keskelle, josta yksi kerrallaan lähti ravissa kohti estettä. Ittellä menee aina ihan surkeesti jos mennään ravissa eikä laukassa esteelle. Kerran käskin Chylaa kunnolla ja sitten se meni tosi hienosti omasta mielestä. Mentiin tällä tunnilla paaaljon pienempiä, kuin maanantaina. Kavaletti kerran ja muuten pientä ristikkoa. Taitaa tuo keskiviikon tunti olla vähän vähemmän edistynyt? Chyla meni tosiaan omasta mielestä tosi kivasti. Ehdittiin mennä vaan pari kertaa, kun oli "hiukan" sählinkiä ja yks tippuikin ponilta. Lopputunnista jäi tosi kiva fiilis. Chyla oli muuten vähän säpsähtäväisellä tuulella, kun katolta tippui lunta, mutta oli se silti tosi kiva!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti