12.5.2015

Voihan mätsäreiden kevät

Muistin vasta viime viikolla loppuviikosta, että olin ennakkoilmoittautunut Pinserit RY:n järkkäämään mätsäriin. Huomasin myös, että se olikin eri paikassa, kuin olin muistellut, mutta eiköhän matka kuitenkin käynyt kohti mätsäriä. Tällä kertaa pääsi myös meidän mettäkoira Jessi mukaan mätsäilemään. Niimpä kävi matka lauantaina yhdentoista maissa kohti Helsingin Herttoniemeä. Hyvin päästiin perille pieniä muttia lukuunottamatta. Pieni hienostolabu ei uskaltanut mennä liukuportaita metroon, joten Nina sitten kantoi Jessin. Onneksi hää on oikein siro labbis. Nemo meni hienosti heti pienen empimisen jälkeen. Rohkeat koiruudet kyllä, hienosti olivat ekaa kertaa metrossa. Tai ainakin Jessi oli ekaa kertaa!

Vähän yli kaksitoista päästiin mätsäripaikalle ja siitä sitten leiriydyttiin Saarniraivion kentän (hiekkakenttä) viereen puiden alle. Nemon laitoin puuhun kiinni, että rauhottaisi hieman ja oli poitsulla kova jano. Kävin ilmoittautumassa junnu handleriin, Nina laittoi Jessin isoihin ja Nemon kuittasin paikalla olevaksi. Noutajien kanssa hieman vielä reeniä, nakit taskuun ja jh-kehään ruskuaisen kanssa. Nemolla ei ollut lauantaina alussa ollenkaan oikein intoa, se vähän roikkui perässä ravissa. Loppua kohden sitten innostui hirmuisesti ja sai draivia. Kymmenen junnua oli yhteensä, pari isoa ja muut olivatkin sitten pienempien koiruuksien kanssa. Oltiin Nemon kanssa vikoja.



Nemo taas hienosti käyttäytyi, näytti hampaat nätisti ja totteli, kyllä se ravikin siitä sitten vähän parani. Saatiin myös arvostelupaprut, jossa meillä oli kaikki erinomaista, hyvä Nemppa! Tuomari kokosi junnut vielä yhteen ja otti neljä jatkoon. Me oltiin yksi niistä. Seisotettiin sitten koiria hetki, jonka jälkeen tuomari sijoitti meidät. Nemolla alkoi "nakit nousta päähän" lopuksi ja keskittyminen vähän herpaantui. Hienosti fläpä kuitenkin jaksoi, Nemon kanssa JH 4/10. Oikein pätevä ruskuainen. Saatiin palkinnoksi kiva pokaali ja ruusuke sekä kukkia ja muita pikkukamoja.






Kohta alkoi isot, joissa me oltiin heti toisessa parissa. Kuten sanoin Nemo sai tosiaan kivasti draivia kun päivä eteni ja aurinko meni edes hieman pilveen välillä. Vastassa oli hienoliikkeinen dallu. Tuomari sanoi taas, että mielellään olisi molemmille antanut punaisen, mutta tällä kertaa meille sininen, kun dalmatialainen liikkui hieman paremmin. Hetken odottelun jälkeen Nipa meni Jessin kanssa kehään. Sieltä tulivat hienosti kehujen ja punaisen nauhan kera. Jessi on nyt tajunnut tän seisomisen idean, oikein pätevä parivaljakko. Katsokaa toki Ninan postaus kans mätsäristä.





Pian mentiin Nemon kanssa sinisten kehään. Juostiin ja seistiin. Nyt ruskea seisoi oikein mallikelpoisesti paikallaan. Nemolle siis paljon rapsutuksia. Taas otettin neljä jatkoon ja ihanasti me oltiin taas jatkossa! Pian tuomari alkoikin sijoittaa koiria ja, kun meidän lisäksi oli yksi jäljellä ohjattin meidät ykkösiksi. Vitsi Nemo on niin hieno koiruus, ei vaan ulkonäöltään vaan, kun se on niin ihana luonteeltaankin. Puupääruskea. Jessi meni vielä Ninan kanssa kehään, hienosti tytsy jaksoi keskittyä vaikka namit loppuivat kesken kehän. Ei tullut sijoitusta, mutta saatiin olla ylpeitä pikkumustasta.


 Pienen odottelun jälkeen me suunnattiin vielä BIS-kehään. Koiria oli n. 12, joista neljä oli pinsereitä. Juostiin taas kahdessa osassa. Nemo meni aivan upeasti löysällä hihnalla ja hienolla draivilla ottaen musta pientä etäisyyttä. Vitsi se näytti omaan silmään mageelta. Tuomari sitten tiputteli koiruuksia ja arvatkaa olinko iloinen, kun huomasin että oltiin top-5 joukossa. Mieletöntä. Koiria alettiin laittamaan sijoille ja pian olikin kahden koiran "kunniakierros", jossa me ravattiin ruskuaisen kanssa. Meidät ohjattiin kakkosiksi ja ykköseksi vetskuajokoira. Saatiin paljon kehuja tuomarilta, hän oli entinen ulkomuototuomari Reijo Latvala! Nemolla kuulemma tosi hienot askeleet, eikä yhtään ahdas takaa sekä fiksu ja kaunis pää, sisältä ja ulkoa.
Iloinen ruskea...!
Jessi 1w 6,5kk
Vitsi mä olen taas ylpeä noista molemmista, varsinkin Nemosta. Molempien arvostelulapuissa kaikkiin kohtiin ruksattu erinomainen ja käyttäytyivät tosi mainiosti. Saatiin ihanaihana ruusuke ja uusi pokaali mun pöydälle rivin jatkeeksi. Palkinnoksi tuli myös paljon muuta, sekä mm. ihana paksu nahkapanta. Se pääsee käyttöön kunhan saan siihen rei'itettyä pari lisäreikää. Matka kävi sitten vielä kotia kohti kera neljän pussukan ja 7kg ruokasäkin. Vihdoin päästiin kotiin ja pieni uuvahdus iski. Ei siinä muuta, kuin ylös ja leipomaan äiteelle äitienpäiväkakkua. Illalla mentiin vielä Nooran ja koirien kanssa ulos, siitä myös tulossa postaus!

Iltalenkillä♥

Suuri osa postauksen kuvista c. Nina H, kiitoksia taas Nipa!!

2 kommenttia :

  1. Tosi hienosti meni taas teillä! :') Tälläsiä postauksia lukiessa tekee mieli käydä joskus itekkin jossai mätsärissä, vaikka ihan vaan kattelemassa kun en koiraa omista :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos! Mätsärit on ihan huippua puuhaa, ehdottomasti mene katselemaan vaikkapa vaan. :)

      Poista