15.4.2014

Flattien erikoisnäyttely 2014

Viime lauantaina oli tosiaan flättierkkari Hyvinkäällä. Oikein mainio ja pitkä päivä. Lähdettiin matkaan jo aamulla puoli kahdeksalta ja kun oltiin perillä vietiin ensin Nemo, tavarat ja häkit sisään ja haettiin sitten toiset koirat. Reissussa oli tosiaan mukana Poika, Dekker ja Pojan veli Ura & tietenkin Nemo. Pääsin näyttelyyn Pojan & Dekkerin omistajan kyydillä. Matka meni hyvin, Nemo makasi mun ns. sylissä ja muut poitsut oli takakontissa.


Ensin oli pentujen kehät. Seurailtiin vain uroksia, koska nartut oli toisella puolella, kuin meidän häkit. Pienemmissä urospennuissa oli neljä pentua ja voittoon kiilasi tuulin esittämä Mei Dan Howtowdie. Aikas mukava tapaus oli, kun pentu näytti ihan siltä, että se olisi esiintynyt aina. Ja hauska vielä, että menestyneen Toffeedreams Scnuff and Puff:n kutsumanimi on Wilson ja niin on tuonkin tulevan kehäketun. 



Seuraavaksi oli vuorossa vanhemmat pennut, joissa kilpaili muistaakseni viisi pentua. Dekkerillä oli (kuvassa toisella puolella) jalassa kauhea karvaton alue, koska hällä on niin kuiva iho, joten siitä on tultu rapsuteltua. Komea poika tuo kuitenkin on ja hurjasti se on kasvanut. Dekkerhän on tuotu Hollannista ja oikealta nimeltään tuo on Dark Devotion Hip Zest Zone. En sitten tiedä mitä tarkoittaa, mutta kuulostaa hienolta. Ja hienohan tuo onkin, Dekker kapusi isojen pentujen kakkoseksi ja sai KP:n. 


Junnu-uroksia oli kolmetoista. Numerot alkoivat yhdeksästä ja me oltiin numerolla 18, joten oli aika mukavan iso odottaminen välissä. Vein vuorotellen kaikkia Mei Dan:in koiria ulos ja välillä heitin kans kaverini Ruma-flätin pissille. Vihdoin oli sitten meidän vuoro. Jännitti ihan hirveesti, mutta jännitys muuttuikin innostukseksi. Valitettavan korkealla tuo piti häntäänsä, olisi pitänyt tajuta trimmata siitä hännänpää pois. Selviydyttiin kuitenkin kunnialla loppuun asti, kunnes... Huomasin, että herkut loppuivat.  No, siinä sit ilman herkkuja mentiin ja hienosti poitsu seisoi vieläkin. Meille heilautettiin sinistä lappua, EH tuli. Oikein hieno fläpätin. Jospa saisin vaikka laitettua arvostelun samalla, kun esittelen teille uuden objektiivin. :)




Seuraavana vuorossa oli veljekset Ura-Mei Dan Kuperkeikka, Poika-Mei Dan Kärrynpyörä ja kolmas jonka nimeä en muista-Mei Dan Flippi. Uralle ja toiselle veljelle tuli H:t, noista kahdesta ylimmästä kuvasta näkeekin miten laiheliineja molemmat on. Poika oli viimeisenä vuorossa veljeksistä ja se sitten otti sen ERI:n sieltä, mutte sijoittunut kuitenkaan kilpailuluokassa.

formula
Loppuun otin vielä kuvia koirista ulkoa ja seurailin kehiä. Kehissä pyörähti vielä ystävien koiria, sekä pojan sisko Ellen-Mei Dan Piruetti. Ellen esiintyi mallikkaasti saaden ERI:n. Valioluokassa, kun on ja hienoja koiria oli niin ei se sijoille päässyt, mutta erinomainen onkin jo erinomainen suoritus. Lopussa oli vielä lapsi ja koira-kilpailu jossa pikku Yanda ja jonkin sortin pinseri (?) sijoittuivat toisiksi. Sitten oltiinkin valmiita jo lähtemään ROP-VSP-kehän jälkeen.

Ellen
Ruma oli kolmas luokassaan<3
Yanda ja Roy

17 kommenttia :

  1. Vaan EH? Ei se taidakaan olla niin hyvä kuin mainostat :D EH on aika paska ja koiras kenottaa ja jalkoi ois saanut ees vähän asetella. Sillä on lyhyt kaula. Hyhhyh. Noi muut esiintyy paskasti, vaikka niitä imutetaan :'D herttinen, oppivainen koira muka, eikä toimi edes imuttamalla :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuka kateellinen siellä kettuilee? On se omaan makuun ihan niin hyvä, kuin mainostan. Tuomareilla on asioista erilaiset näkökulmat ja tuo tuomari tykkäsi rotevista koirista, jota Nemo ei ole. Nemolla on kyllä lyhyt kaula, sille en voi mitään, mutta ai, kenottaa? Jos sulla on yhtään silmää sä näät, ettei se kenota ollenkaan. Ja muuten, kai tiedät että flättejä ei pidä, eikä saa asetella jos kerran oot niin ekspertti ;) Muut esiintyy ehkä kuvissa huonosti (kuvakulmat tms.) mutta on tuo Mei Dan Kärrynpyörä BALTJV-12 ja kerran ollut ROP.

      ps. Mulla on maailman oppivaisin koira, en mä itseasiassa ees imuta sitä jos et huomaa :D

      Poista
  2. Tuota noin, edellisen kommentoijan kommenttiin sen verran, että minua kiinnostaisi tietää, millä perusteella EH on _aika paska_? :D Merkitys on 'erittäin hyvä' ja on koiria, jotka eivät ehkä koskaan yllä EH:hon - ja EH:han on ERI:n jälkeen toiseksi paras laatuarvosana. :) Itse en ainakaan pidät EH:ta mitenkään huonona (ehkä näkökulmani sitten johtuu siitä, että koirani on parhaimmillaan saanut EH:n ja huonoimmillaan peräti T:n). Anteeksi, oli vain pakko tulla kommentoimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen verran vielä, että minua kiinnostaisi tietää, miksi koiraa pitäisi seisottaa imuttamalla (jos nyt kyse oli Nemon seisotuksesta). Ainakin minun silmääni näyttää kivemmalta jos koiraa ei esitetä imuttamalla.

      Poista
    2. Itsellänikin vähän kiehahti, koska miten "erittäin hyvästä" saa paskan :D Ja jep, itse kans tykkään, kun ei imuteta, mutta useimmilla fläteillä on niin paljon virtaa, että ne ei pysyis paikalla ilman namin syöttöä!

      Poista
  3. Noi seisoo JOPA imuttamalla huonosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muiden koirien esittämisestä en vastaa muuta, kuin että ne itseasiassa seisovat just niin, kuin flättien pitäisi :D Eikä Nemoa edes imuteta.

      Poista
  4. Pitääkö flätin seisoa ryhdittömästi ja jalat niin ettei kulmaukset näy? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän seisoo just niin, et kulmaukset näkyy :D

      Poista
  5. Jalat harottaa ja on liian edessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harottaa? Se riippuu ihan kuvakulmasta, eikä se tarkoita, että koira esiintyisi paskasti jos yhdessä kuvassa se ei ole maailman täydellisin. Mitä sä olet mitään mun koiria haukkumaan....

      Poista
  6. Mää en ymmärrä myöskää tuota ensimmäistä kommaajaa. Flättejähän pitää imuttaa, ainakin mun mielestä, en kyllä ymmärrä miksi mutta niin ja näi se vaa on. Eihän labbiksiakaa asetella, mutta onneks omani on oppinu ite asettelemaan ne ihan hyvään asentoo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei niitä pidä, mutta useat imuttaa. :) Ja Nemo siis kans asettelee ittensä, en ymmärrä tuon Janniinan kommentteja.

      Poista
  7. Yhtään kuvaa oo nähnyt kun se seisois hyvin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sit et oo kyl lukenu mun blogia yhtään, etkä tiedä yhtään mitän flättejä esitetään. Nemo seisoo hyvin:

      https://lh4.googleusercontent.com/d452z6hEita529Ci4JFge2JY0yGyhCn2myvC5Z0e8WE=w287-h188-p-no

      https://lh6.googleusercontent.com/I9SpS2DPcbFJE_8xS9r00zTbzWbERxTMQu-P1989saI=w346-h205-p-no

      https://lh4.googleusercontent.com/z-WDe3u_VpDWRbcV2CfqI_nhASd-VX9v7I6S_-icDTQ=w281-h191-p-no

      Poista
  8. Jos toi on sun mielestä hyvin seisomista, pidä mielipitees :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pidän ja mikäs on sit sun mielipide? Linkkaa toki!

      Poista