5.8.2014

Syyskauden avaus Retu-hepalla!!


Silmät kiinni!! :D
Jee! Ihan huippufiilikset vieläkin kun muistelee eilistä ratsastusta. Yleensähän mulla on perjantaisin tunti, mutta korvasin sen nyt maanantain tunnille, kun en pääse perjantaina. Tuo maanantain tunti oli hieman edistyneempi ja siellä tehtiin vaikeampia (ja kivempia!) juttuja, kuin tuossa meidän jatkotunnilla. Kiva, kun oli haastetta. Eli, miulla oli tosiaan tuo korvaus siis ja oottelin jo innoissani listojen tuloa maanantaina. Hermoilin siinä samassa, kun meidän mummilla lainassa ollut auto ei ollut vieläkään pihassa-lähtöön oli 20min. Soitettiin mummille ja hällä kesti vielä liian kauan. Mitä jos en ehdi laittamaan heppaa kuntoon? Vihdoin ne listat tuli. Ensimmäinen jes-elämys. Mulle on merkattu kerrankin iso ja kiva heppa nimeltä Retu! Toinen, se on edellisellä tunnilla eli ei kiirettä. Ja kolma, me ollaan ulkona. Nina tuli tosiaan mukaan ja näistä _kaikista postauksen kuvista ja videosta voimme antaa suurkiitoksen ihanalle Ninalle, superhienoja otoksia hää sai!! (linkki Ninan blogiin, joka tällä hetkellä kylläkin piilotettuna ulkoasu-urakan takia)Tosiaan, Retu oli jo edellisellä tunnilla ja se oli estetunti joten aavistelin että mulla saattaisi olla ratsastettavan suht.energinen poitsu. Olin aivan oikeassa, eikä haitannut yhtään, aivan ihana tapaus! Aloitetiin heti, kun oltiin kävelty vähän aikaa alkukäyntejä. Verkattiin itsenäisesti joka oli huippukivaa, koska meidän vakituisella kurssilla ei verkata vielä itsenäisesti. Otin Retulla raveja ensin ja huomasin että poitsullahan oli virtaa ja tosi isot askeleet. Alkuun oli vaikeaa löytää tahtia, kun Retu kokoajan oli menossa esteille. Ja minähän rentouduin Retun selässä vasta puolessavälissä tuntia, koska kesätauko. Ravien jälkeen otettiin pian itsenäisiä laukkoja, joka oli kans tosi kivaa, kun sai aloittaa heti laukkaamaan. Retu nosti ensimmäisellä käskyllä tosi kuuliaisesti laukan ja aluksi itse hidastelin hirveästi ja pompin selässä, varsinkin mutkissa, kun en ollut löytänyt tasapainoa.
Puolessavälissä tuntia otettiin pitkät ohjat ja käveltiin hetki niin, jonka jälkeen ohjat käteen ja pääty-ympyrälle. Meitä oli tuolla tunnilla onneksi vain 5, Mandi, kaksi ponia ja kaksi heppaa. (mukaanlukien mie ja Retu) Ensin tehtiin tehtävää jossa pitäisi saada hevoselle ns. asetus sisäänpäin. Eli niin, että kun kävelleen ympyrällä niin ratsastajan pitäisi kokoajan nähdä hevosen silmäkulma ja turvasta ns. reuna. Ensiksi idea oli vaikea, mutta sitten meni paremmin. Otettiin myös ravissa ja ensin en tajunnut hidastaa niin, ettei ravi pomppisi niin hirmuisesti, joten pompin siellä harkkaravissa. Otettiin toiseen kierrokseenkin tätä asetusjuttua ja huomasin, että siinä Retu taipui paaljon paremmin, kuin toisessa kierroksessa ja itsekkin näin miten kivasti se meni, näytti ainakin omaan silmään oikein kivalta. Otettiin tuossakin harjoitusravia ja siinä tajusin hidastaa hitaalle tahdille (videolle ei päässyt hyvä pätkä, vaan se jossa pompin) ja en pomppinut yhtään ja pystyin samalla keskittymään puskemaan Retu reunoille päin, eikä keskelle ympyrää niin, kuin se teki kokoajan.Seuraavassa tehtävässä otettiinkin laukkoja. Oltiin vielä ympyrällä ja nostettiin laukkoja käynnistä. Tehtin niin, että kun oltiin nostettu laukka niin pidettiin sitä yllä mentiin kierros tai keksi ympyrällä ja siitä suoraan uralle ja pitkä sivu loppuun, josta taas ravilla ympyrälle, käyntiin ja uudestaan. Otettiin molempiin suuntiin ja oli ihan superkivaa, Retulla on niin kiva laukka ja itsekkin pystyin paremmin rentoutumaan lopussa laukkaan. Laukkailtiin vielä siinä, jonka jälkeen vähän loppuverkkaa ja poitsu talliin. Pestiin Retua vähän, koska se oli ihan hikinen ja iloisesti se sinne jäi kurkkimaan karsinan luukusta. Jäi tosi hyvät fiilikset Retusta ja toivon, että saan sen uudestaankin tunnille. Muistakaa heittää kritiikkejä ja kommentteja ratsastuksesta jos suinkaan haluatte. :)ps. Vihdoin sain laitettua niinkin, että te anonyymilukijatkin saatte kommentoida! Hups, se on ollut pois päältä... Vaihdoin myös ulkoasun väliaikasesti toiseen banneriin ja ulkoasuun, koska tilailen tässä lähipäivinä uuden bannerin meille blogiin! Eli uutta on tulossa.

8 kommenttia :

 1. mutkhei tos lopus oikeesee kierrooksee meet ttooooosi hyv! :D

  VastaaPoista
 2. Hyvän näköstä menoa! Sä et sentään saanu melkein aivotärähdystä tallilla toisin kuin minä... Hepat on niin kivoja, mutta arvaamattomia :D

  Kauan oot muuten nyt harrastanu hevosia? :)

  http://unelmaunessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, pitää tsekkaa jos oisit kirjottanu sun blogiin! :o Kauheeta... Kiitos kovasti Kiiu, olen harrastanut vähän yli puolisen vuotta. :)

   Poista
 3. Tosi ilahduttava ja aito postaus :) Hyvä fiilis ratsastustunnin jälkeen on jotain ihan parasta <3 Menit tosi hyvin Retulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau kiitos! :) Se on kyllä kivaa, kun jää kiva fiilis, hepat on jotenkin vaan niin ihania :)

   Poista