23.3.2015

Tiikeriponi ja suomenheppa (esteitä)

11.3.2015
VADE
Kiitos Ninalle kuvasta! Vade joskus kauan sitten jonkun toisen ratsuna.

Kaksi viikkoa sitten keskiviikkona minulla oli ratsuna poni Vade. Vadellahan olen nyt mennyt aika useasti jos vertaa aiempiin ratsastuskertoihin. Nina tuli minun kanssa tallille mukaan! Vade tuntui alkutunnista tosi kivalta, se oli kuulolla ja laukkasi nätisti. Ei tarvinnut edes käyttää raippaa ja siten vältyin ponin pukeilta, jota se tekee jos sille antaa raipan. Mulla oli testauksessa tuo uusi pitkä pinkki raippa, jonka koin sittemmin liian pitkäksi ponille. Eli sitä on varmaan fiksumpaa käyttää vaan hepoilla...

Ja tämä kuva taas viime viikon tunnilta
Tunnin teemana oli sisäänpäin asettaminen. Vadella kyljet on semmoista mössöä, että oli vaikeaa saaha sitä samalla painettua ulospäin, kun yritti saada asetettua sisään. Asettamiset kevyessä ravissa varsinkin meni ihan mömmöksi, siis oikeasti ihan. Harkkaravissa meni ihan ok, paremmin. Mutta, kun alettiin laukkaamaan ympyrällä niin herranjestas poni oli upea! Se nosti heti ekasta pohkeesta laukan ja piti laukan, eikä rikkonut raville. Loppuravit se meni jo vähän uuvahtaneena, mutta se oli rennot ravit ansainnut, kun se niin nätisti ainakin omasta mielestäni meni ympyrällä. Hieno tiikeriponi!



16.3.2015
RIPA
Nipalle taas iso kiitos koko postauksen videoista ja kuvista! c. Nina H ♥

Viimeviime maanantaina Johku olikin luvannut, että me hypitään esteitä. Mulla luki aluksi listassa Pilkku, mutta sain vaihdettua tuntilaisen kanssa Ripaan! Ripahan on ihan superi ja hyppää aina vaikka tulisikin huono paikka tai huonot askeleet. Ripa tuntui hieman hitaalta alkuverkassa, mutta innostui vähäsen, kun alettiin menemään puomeja. Laukassa se oli ihan super ja sain tehtyä myös pari jopa suht. sujuvaa pääty-ympyrää. Paljon taputuksia herralle ja jalustimien lyhentäminen. 



Vajakki... :D Tämä ja allaoleva on kuvakaappaukset videoilta.


Ja tällä kertaa mentiin kahta eikä vain yhtä estettä. Videolla on yksi klippi, jossa on kokonaan rata. Ensin mentiin vain tuo ristikko, vaihdettiin laukka ja mentiin takisin oottelemaan seuraavaa vuoroa. Ripa meni ihan huipusti heti alusta, vaikka ratsastaja ei ihan ekaksi pysynyt mukana. Tämän jälkeen mentiin ristikko ja sitten laukanvaihdon jälkeen kavaletille. (video selittää!) Mentiin ensin tätä kerran ja sitten kaksi kertaa peräkkäin. Parilla meidän tuntilaisilla ei mennyt ihan niin hyvin, joten ei ehditty sitten valitettavasti mennä montaa kertaa. Ripa oli silti ihan superi! Videon alla vielä lyhyt sepustus viime keskiviikon tunnista.



Viime tiistaina aukesi kenttäkausi! Oltiin heti keskiviikkona ulkona ja mulla oli taas Ripa. Olin innnoissani, koska oli kiva kokeilla oliko se paljonkin energisempi, kuin silloin maanantain estetunnilla. No sehän oli ja meni ihan superisti! Ihanan pirteä ja energinen kamu, joka jaksoi mennä ja oli innoissaan ulkoilmasta. Mentiin kolme heppaa kerrallaan laukkaa ympyrällä, jonka aikana muut kävelivät uralla. Ripa meni tosi kivasti, eikä rikkonut kertaakaan raville. Anu ei harmittavasti sanonut meille mitään korjausehdotuksia taikka, että olisi mennyt hyvin. Se oli silti super. Hyvä, kun sitten käveltiin uralla ja toiset laukkasivat niin Ripakin oli kokoajan lähdössä. Hassu pikkupoika...

Ilmeellä...

10 kommenttia :

  1. Te meette niin kivasti :) Kauhistelin samalla omaa ratsastustani Sidillä tuolla sun Vade-videon taustalla xd

    VastaaPoista
  2. Onks tossa Vaden videolla Jasminen laulama biisi? Ääni kuulosti niin tutulta. Mä oon ite tykänny ton mittasesta raipasta, Lyhyemmällä ei vaan tahdo ylttää tarpeeksi kauas menin sitten ponilla eli en. Mulla on samanlainen limenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu taitaa olla! :) Coveri Aviciin "The days" biisistä. Ja hahah, poneille toi on mun mielestä vähän pitkä :D

      Poista
  3. kanttii laittaa noi kuvat pienemmäks u laatu on tollane :p

    VastaaPoista
  4. Tos ku laitoit ton Ripan "pukkikuvan" ni laitoit siihen "Vajakki" , eiks se oo Ripa?😂 mut joo hienosti meette :D:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanon Nemooki ja kaikkii ihmsiä vajakiks, hihhihih :D Kiitti Tiiu! :3

      Poista
  5. Raippahan on sopivan mittanen! Sun pitää vain muistaa antaa sen levätä sun reiden päällä, jotta se ei lennä minne tahansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mulla on ongelma tossa sen pitämisessä oikeessa kohtaa.. Mutta pikkuhiljaa hyvä tulee :)

      Poista