21.4.2015

Tiikerijalkaponi ja uusi tuttavuus!

Viime maanantaista kuvasinkin teille MyDayn, jossa varmasti huomasittekin, että alla oli yksi lemppareista, tiikerijalkaponi Vade. Lähdettiin Nipan kanssa tallille puoli neljän maissa ja mentiin maneesiin odottelemaan, että saahaan Vade estetunnilta. Käppäiltiin kentälle ja nousin selkään. Alkuverkoissa poni tuntui jo tosi kivalta ja laukatkin nosti tooosi hienosti, eikä laiskotellut oikeestaan yhtään. Päätin sitten ottaa jalustimet pois ja se olikin hyvä idea. Vade oli nimittäin koko tunnin aikana ihan super. Alempana vielä hieman yksityiskohtaisemmin kerrottuna mitä tehtiin.

Kauhean iso kiitos taas kaikista kuvista ja videosta Ninalle! ♥




Kuvakaappaus videolta

Tunnin aiheena oli pohkeenväistö. Tehtiin sitä ensin käynnissä niin, että vähän ennen lyhyen sivun loppua käännettiin suoraan kohti vastakkaista lyhyttä sivua ja puolessavälissä väisätettiin uralle. Vade toimi ihan hyvin, toiseen suuntaan omasta mielestä tosin huomattavasti paremmin. Otettiin vielä ravissa ja siinä tulikin itselle enemmän probleemaa. Taas Vade meni vasempaan kierrokseen omasta mielestä paremmin, oikeaan käänsin sen päätä aina liikaa sisäänpäin... Otettiin vielä suoraan väistöistä laukkaa ja tein aina ponin kanssa voltin päähän. Mahtavasti meni kyllä poni, parani loppua kohden kivasti. ps. Kaikki Vade-kuvat otettu viikko sitten maanantaina!




Keskiviikkona oltiinkin sisällä, koooko ihana iso maneesi tilaa ja alla taas tiikerijalkaponi! Tunnin alussa meidän toinen tuntilainen taisikin kysyä josko saisi mennä ilman jalustimia. Silloin tosin Anulta tuli kieltävä vastaus. Tunnin puolivälissä kysyin kuitenkin taas josko voisin mennä ilman jalkkareita ja mulle sitten suostui. Poni oli verkassa ihan ok, laukassa vähän hidas. Vedin sille sitten raipan ja sillä on kyllä semmoinen herkkä peräpää, että huhhuh. Pylly lens ylös ja enköhän sitte antanut uudestaan, ettei ponski saa uhkaamistaan läpi pukittamalla. Neljä kertaa se veti pukit ja vikalla sitten pompun kera, mutta meni sitten paremmin eteen. Tein muuten ponin kanssa suoraan harkkaravista pysähdyksiä pituushalkaisijalle ja vau, se oli ihan super!




Tunnin teemana oli taivuttelu. Tehtiin kolmeen kulmaan neljästä voltit, joissa piti saaha poni "kaarrettua" ja asetettua sisäänpäin. Pitkien sivujen keskellä tehtiin käyntiin siirtymiset, sitä pari askelta ja taas heti raviin. Toinen pitkä sivu, jonka alussa ei ollut volttia tehtiin ravin lisäystä, eli sivun alusta nopeampaa ravia ja sitten taas hitaampaa lopussa. Vade toimi toosi hyvin, se teki voltit vain pienillä pohjeavuilla, vaikka yleensä tuntuu, ettei mikään mene läpi sen mömmökylkiin. Pysyin nyt jotenkin vielä paremmin tasapainossa volteilla, eikä tasapaino pettänyt kertaakaan. Koitin muuten vanhoja farkkuridahousuja, ne on paljon mukavemmat, kuin nuo ruskeat uudet.... Loppuun otettiin vielä laukkoja ympyröillä ja ilman. Taputapu, hieno ponski.



Sunnuntaina otin korvaustunnin maanantain tunnin tilalle (ja tottakai eilen, kun en ollut tunnilla he olivat sitten pomppineet kivaa estesarjaa! murr...) Sunnuntaina listassa luki uusi tuttavuus, ponin mitoilla kulkeva eestinheppa Riina. Tämä tammahan on kuulu hurjan mukavasta ravistaan. Se kyllä tuli koettua, pystyi hyvin keskittymään omaan istuntaan, kun ravi oli melkeimpä kuin sohvalla istuisi. Tamma teki kyllä ärsyttäviä stoppauksia, pysähtyi ja jämähti paikalleen kuin tankki. Liikkuihan se sitten eteenkin tosi hienosti. Laukassa en saanut oikein istuttua hyvin ja jotenkin laukkaaminen ei ihan rullannut.

Härregyydendå, missä mun kantapää huitelee! Jalustimetkin oli oikeasti hyvin pituiset, miksköhän ne näyttää tässä kovin lyhyiltä.




Tunnin aiheena oli saada hevonen kaarelle ja asettumaan sisään. Tehtiin neljä volttia aina kierroksen aikana. Riina parani kyllä huomattavasti ainakin omasta mielestä vikoille volteille, Anukin sanoi, että parani hyvin. Ihan mukava ponski, jolla voisin kernaasti mennä uudestaan. Ei kuitenkaan kiipeä kovin ylös omassa lempparilistassa, olihan se ihan muksa, mutta joku siinä ei iskenyt. Huomenna taas heppailemaan, ollaan varmaan kentällä ja Nipa tulee mukaan, jee! ps. Arvatkaa kuka täyttää huomenna vuosia...♥
Liitokavio!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti