20.6.2015

Nemon kahdet ekat agiepikset



Sunnuntaina 7.6 suunta oli kohti meidän ensimmäisiä agiepiksiä ja supermölli-luokkaa. Kieltämättä jännitti hirmuisesti, että miten tiedän milloin on meidän vuoro, milloin saa lähteä jne. Selvittiin kuitenkin pienten ongelmien jälkeen paikalle. Navigaattori sanoi, että oltaisiin ihan ns. viimeisillä minuuteilla paikalla, mutta oltiinkin vartti etuajassa, parempi niin. Laitoin Nemon häkkiin, kävin ilmoittautumassa ja alettiin odottamaan. Rata näytti kivan simppeliltä, eikä siinä ollut oikeastaan mitään kompastuskiviä tuolle ruskealle. Kun koitti minien ja medien jälkeen maksien vuoro mentiin vielä tutustumaan rataan. Muistinkin sen jo, mutta kertasin vielä.


Oltiin Nemon kanssa vikoja starttaamassa, joten saatiin odottaa hetki. Nemo oli ihan eri koira, kun pääsi kentälle. Tuomari vihelsi pilliin ja Nemo pääsi istumaan paikalleen, kun menin vähän sen edelle. Annoin käskyn ja toinen lähti ihan tykin suusta haukkuen menemään. Siis se ei ikinä ole noin liekeissä, aivan ihana nähdä miten se tykkäsi. Rata meni kaikenkaikkiaan ongelmitta ja ruskea oli niiin hieno. Oli kuulkaas niin ylpeä fiilis eikä ollut väliä miten uusinnassa meni. Niinhän sitten meni, että tuli toinen nollarata ja vielä parempi aika. Nemo teki aivan upeat radat ja olin hirmuylpeä tuosta otuksesta. Suureksi iloisuudeksi meidät kutsuttiin vielä toisina palkintojen jakoon. Eli Nemo siis hienoilla ajoilla (n. 10s) selviytyi 8 koirasta toiseksi ensimmäisissä mölleissään puolen vuoden tauon jälkeen. Wau.




Keskiviikkona 10.6 aamulla mietiskelin, että lähtisinkö Konalaan Koirakoulu kompassin järkkäämään drive in-kisaan johon sai mennä 9-16.30 milloin vain. Radan nähtyäni päätin sitten lähteä koti Konalaa ja "Kompaksa"-kisaa. Kävin heittämässä Miialla koirat ulos, jonka jälkeen kohti kisoja. Oltiin paikan päällä hieman ennen kahtatoista, meitä ennen oli kai käynyt pari koirakkoa jos en tajunnut väärin. Otin vain yhden lähdön, enkä kyllä katunut. Minulla oli paljon aikaa tutustua rataan, joten katselin ja koittelin, kun tuntui että saatoin osata radan saatiin startata Nemon kanssa.




Koirakoulu kompassilla on automattisesti zuumaileva kamera joka oli tosi hyvä. Sai itselle siitä videon ja näkee miten voi kehittyä ohjaamisessa. Yksi kk:n väestä kuvasi myös mun kameralla meidän radan, suurkiitos vielä. Sain tosiaan rannekkeen käteen ja sen avulla se automaattikamera pystyi seuraamaan missä liikuin ja sitten zuumaili. Rata meni omasta mielestä tosi hyvin, yksi kohta oli, kun putki tuli turbofläpän tielle, mutta muuten Nemo kuunteli ohjeita ja suoritti esteet oikein. Ei tullut rimojakaan alas. Paaaljon taputuksia fläpälle, kun osaa noin, vaikka on ollut puoli vuotta taukoa kunnon aksasta. Yllä mun kameralla kuvattu video, alla sillä automaattikameralla.



Linkki videoon jos ei toimi.

Illalla katsoin sitten tulokset netistä ja yllätykseksi näin, että oltiin sijoituttu ensimmäisiksi makseissa. Kolme oli sijoitettu, joten en tiedä paljonko koiria oli osallistunut, mutta Nemo siellä luki ensimmäisenä. Ihanan iloinen fiilis talleilun jälkeen ja hymy huulessa kerroin siitä Riitalle ja Nipalle. Nyt ei ole suunnitelmissa mitään epiksiä, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Vitsi olen iloinen, miten tuo niin paljon tykkää mennä ja tehdä. Aksa on varmaan sen lempijuttu koko maailmassa. Ruskuainen. ♥

8 kommenttia :

  1. Nemolla on tosi kiva meininki radalla! Kivan estehakuinen ja vikkeläjalkainen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sillä on intoa, mutta se malttaa silti hyvin. :) Nemo tykkää!

      Poista
  2. Hienoa menoa! Ohjaat mukavan rauhallisesti Nemoa (mä hätiköin ja möhlin aina jotain... :D) ja Nemo tekee tosi upeesti, mitä pyydät. Se pysyy kyllä tosi kivasti oikeilla teillä, eikä tee turhia extroja. Onnea sijoituksista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Alicia! :) Nemo on aika fiksu koira ja tekee kuin pyydetään. :)

      Poista
  3. miksi toi sinun rakkisi räkyttää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nemo aina innostuu nii kovasti aksasta nii alkaa haukkumaan :D

      Poista
  4. Kivan näköistä! Jännä miten tollee haukkuu ku ei meiän omat ikinä hauku, mutta hyvä vaan niin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ja joo, Nemo aina innostuu niiiin kauheesti kun mennään kisaamaan tms. :D

      Poista