26.1.2014

Uudet vetovaljaat


Kävin tosiaan kaappaamassa nämä Mustista ja Mirristä viime viikolla. Koko on 55cm, merkki Topcanis ja hintaa oli 46,90€. Käytiin tänään testaamassa niitä jäällä. Varmaan edetään tästä aika hitaasti ja rauhallisesti, ei hirmuisesti vetämistä kerralla. :)

8 kommenttia :

  1. Ei kannata heti mennä kyytii.. pienhä tuo vast on

    VastaaPoista
  2. Mitä sä niistä nui paljo maksoit ku puolet halvemmalla saat mittatilausvaljaat :o Ja painopiste liian alhaalla, älä vedätä pulkalla äläkä heti omalla painolla, nuori koira ei osaa säännöstellä vaan vetää ihan vetämisen ilosta ittensä loppuun. Alottele vaikka muutaman kilon pullopainoilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne, jotka tuntevat mut tietää että olen hätäinen. :D Tilaan ensi talveksi mittatilauksena :) Ja kiitos vinkeistä! Saan varmaan lähiaikoina potkukelkan/kicksparkin tyyppisen, joten sit menee paremmin. :) Mut, joo me mennään noilla pullopainoilla! Miten mä tuon painopisteen saan ylemmäs?

      Poista
  3. Joo älä missään nimessä hyppää itse kyytiin! Nemolla ei varmasti ole tuon ikäisenä vielä tarpeeksi hyvä lihaskunto sun vetämiseen pulkassa, jos koskaan. Opeta vetämistä joko niin että kävelet (tai juokset, pääsette nopeampaa maaliin ja koira oppii vetämään kovalla vauhdilla) tai tosiaan pullopainolla. Tuo palkan luokse vetäminen on kyllä hyvä keino opettaa vetokäsky ja eteenpäin pyrkiminen koiralle.

    Sitten kun koira hiffaa vetämisen idean, voit siirtyä pyöräilyyn, potkukelkkailuun ja hiihtoon, eli todennäköisesti ensi syksynä/talvena. Vetohommat on hubaa mutta etenkin nuoren koiran lihaskunnosta ja motivaatiosta on pidettävä hyvää huolta, ettei koira saa lihasjumeja ja tule kipeäksi ja yhdistä vetovaljaita kipuun. Ja halvemmalla tosiaan saat mittatilausvaljaat, jotka ovat varmasti sopivat, esim. Good Mushingilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, otin vain pari lyhyttä pätkää, eikä niitäkään varmaan saisi ottaa (: Okei!

      Ensi talvena/syksynä ajateltiin aloittaa sitten ns. kunnollisemmin ja tilataan kans mittatilausvaljaat :)

      Poista
  4. meillä samanlaiset vetovaljaat ja tässä: http://suomenlapinkoirasela.blogspot.fi/2014/01/again.html
    pientä vetopätkää

    hyvin näyttää nemolla sujuvan! :)

    VastaaPoista