26.12.2013

Agiliitoa tai ainakin jotain sen suuntaista

Viime sunnuntaina Nemon kasvattaja oli varannut meille agilitykentän Lohjan koirakeskuksesta. Ihan uusi paikka mulle, ja nyt vasta kuulinkin siitä. Jokatapauksessa, me ilmestyttiin paikan päälle isän ja Nemon kanssa jo vartin ajoissa, vaikka navigaattori sanoi, että matkassa olisi kestänyt kauemmin. Niin siis miten lujaa me ajettiinkaan...?




Ensivaikutelma paikasta oli pimeä, mutta avara. Oli kaikki esteet ja A:ta lukuun ottamatta kaikki olivat hyvin maalattuja ja hyvässä kunossa. Olihan A-estekkin hyvässä kunnossa ja toimiva, mutta maali oli jo kulunut hieman pois. Ei annettu kuitenkaan maalin kulumisen häiritä meidän reeniä. Nemon kasvattaja on itse harrastanut agilityä monta vuotta edesmenneiden koirien kanssa. Katsotaan innostuuko Riitta taas, hää nimittäin menee Madden kanssa agikurssille tammikuussa...


   Nemon kasvattaja tosiaan kasasi sitten meille radan. Rata oli ensin vain hyppy-hyppy-takaaleikkauksen kautta putkeen. Jos joku ei termejä tiedä, kannattaa katsoa netistä. Toki alhaalla olevassa viedossakin näkyy takaaleikkaus. Toiseen rataan lisättiin sitten hyppyjen ja putken lisäksi A-este ja hyppy. Se näkyy myöskin videossa. Kolmannessa radassa mentiin sitten ihan erilailla, sitä en ala selittämään, koska sekin (yllätys, yllätys) on tietenkin videolla.



   Nemo meni erittäin siististi, joskin hieman laiskasti ja hitaammin, kuin yleensä. Loppuun Riitta meni vielä Madden ja Nemon serkun-Nakin kanssa hieman agilityä. Oikein hauska treeni oli ja ehkäpä uudestaan tammikuussa. Miten muuten teidän jouluaatto meni? Meillä meni oikein mainiosti. :)

13 kommenttia :

  1. Sä vaan jatkat.. Huhhei järki päähän :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuuntelen mielummin koirani kasvattajaa, kuin blogiin kommentoijia.

      Poista
    2. Aika tyhmä kasvattaja ei pahalla jos ei tuommosta edes tiedä.. Huoh :-) mutta en ole ainoa todellakaan missään kuka on sitä mieltä ettei noin nuorta hypytetä, varsinki noin hitaasti kehittyvän rodunkaa ja ison. Kysy vaikka alan ammattilaisilta niin jaa hyvät vastaukset :-)

      Poista
  2. Ihmettelen kyllä, että miksi sen pennun kanssa täytyy ton ikäisenä hyppiä. Onks teillä jotain tavoitteita agilityn suhteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on oma asiani hypytänkö vai en. Ja on, kisaradoille.

      Poista
    2. Eiköhän kannattais miettiä sitä koiraa eikä itteään :D mutta tosiaan ette varmaan pärjäämään tule noin hitaan ja ei motivoituneen koiran kanssa... Mutta kokeilkaa kokeilkaa :)
      Toivottavasti nemolla sit kunnon lonkat ja jos ei niin et jatka :)

      Poista
  3. Kasvattajan sanoin:

    Vastauksista näkee ettei noi kommentoijat varsinkaan tiedä, jos puhutaan lonkista kun kyynärpäät ne on oleellisemmat ja hidas koira voi voittaa sillä tarkkuudella ne nopeat jotka tekee väärän radan. Tosi ikäviä kommentteja mutta jätä ne omaan arvoonsa! Nämä hypyt on sentään kontrolloituja, ne tehdään valvotusti ja niiden määrää ja treenejä säädellään. Onkohan kirjoittajat koskaan nähneet mitä koirat tekevät leikkiessään keskenään tai juostessaan vapaana metsässä? Se on PALJON vaarallisempaa puuhaa missä koira voi oikeasti satuttaa itsensä juostessaan päin puuta tai hypätessään kalliolta alas. Kyllä mä uskon nähneeni niitä kehityshäiriöitä ihan riittävästi voidakseni sanoa, että reippaasti suurin osa niistä johtuu tapaturmista, jotka ovat tapahtuneet ihan normiarjessa. Ei järki kädessä tehdyistä agitreeneistä. Eri asia jos hyppyytettäisiin Nemoa joka päivä kaks tuntia. Sit blogin lukijat voisivat tulla huutelemaan."

    VastaaPoista
  4. Sun niin pitäs tulla kokeilemaan Riesaa agikentälle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ois kyl tosi jees. :D Riesa taitaa olla nopee. ;)

      Poista
    2. Se ei oo pelkästään nopee, vaan lisäks äkkiä kuumuva eikä anna anteeks tollasta huitomista. :P Mekin käydään välillä tuolla Lohjalla, voitais joskus ihan mielenkiinnosta lähteä treenimään samaaan aikaan? Taaai sit onhan meillä Hyvinkäälläkin halli, jonkä käytöstä en maksa mitään.. :P

      Poista
    3. Ja mä ku yritän ohjata tarkasti. :( Noei, mutta joo tosiaan joku kerta nähdään!

      Poista
  5. Tietysti noin nuoren koiran hyppyyttämisen kanssa täytyy olla varovainen , mutta kun on asiantunteva kasvattaja "vierellä" auttamassa ja neuvossa , uskosin että ei oo mitään hätää koiran kehittymisellä tms. ?!?

    VastaaPoista