22.12.2013

Luukku #22- Nemolle inhokkipuuhat hyviksi?

 

Meillä on haaste. Yritetään saada siis nyt Nemon inhokkipuuhia positiivisiksi asioiksi. Jotta tekin pysytte kärryillä lisään tähän suurimman osan Nemon inhokkipuuhista.


Nimenomaan linnuista ja kaikesta linnulle haisevasta irrottaminen.


Peseminen. Voikohan sitä edes saada hauskemmaksi..?


Seisominen. Toki Nemo seisoo hienosti ja häntä heiluu jos on lihapullia, mutta olisi kiva saada häntä heilumaan muutenkin.


Lintujen tuominen luokse.


Trimmaaminen hieman rauhallisemmaksi puuhaksi. Ettei Nempan tarvisi kokoajan liikehtiä jos vähänkin hipaisee korvan karvoja. (siis sisäpuolelta)


Esineiden pitäminen? Nemo ei tykkää pitää paljoa mitään suussa.

2 kommenttia :

  1. Vaikka truu-nomeihmiset nyt varmaan ristiinnaulaa mut, niin tuohon linnustairroittamis- ja noutamisongelmaan auttaisi varmasti ihan vaan se, että koira saa ihan tosi hyvän palkan siitä. Vaikka niitä lihapullia, jos ne ovat se ykkösherkku. Ja kun lintu on vaihdettu lihapullaan, voi sen antaa vielä takaisin koiralle kannettavaksi, että koira oppii, ettei noudettavia viedä siltä lopullisesti pois. Kannattaa tehdä kanto- ja irroitusharjoituksia hihnassa, niin koira ei pääse livistämään. Kävelytät koiraa remmissä ja aina kun se kulkee samaan suuntaan sun kanssa, niin kovasti kehuja ja välillä vaihdat tirpan herkkuihin. Juttele koiralle, tee nopeita käännöksiä ja koita kääntää selkää sitä päin, että se hakeutuisi sun naamaa kohti vähän paremmin. Mun piti alkuun mennä mahalleni maahan makaamaan, että sain Aidanin tuomaan damit mulle.. Koirista mitään ymmärtämätön faija katseli silmiään pyöritellen vierestä :P

    Noutamista kannattaa harjoitella alkuun dameilla, Aidan ei puolivuotiaana ollut järin kiinnostunut niistä mutta sitkeällä harjoittelulla alkoi innostua ja nykyisin se on ihan hulluna nomejuttuihin. Eli paljon kehuja kantamisesta ja paljon palkkaa sulle luovuttamisesta (ei jalkoihin tiputtamisesta vaan käsiin luovuttamisesta), ihan sama mitä ne himoharrastajat sanovat (niiden mielestä noutajan pitää työskennellä vain noutamisen ilosta ja miellyttämisenhalusta, mutta se on musta äärettömän vanhanaikaista ja musta on kivempi palkata koira oikeasta suorituksesta, ihan harrastuksesta riippumatta).

    Jos näyttelyseisonta toimii lihapullilla, käytä lihapullia. Harva koira ilman herkkua tai palkkaa jaksaa tillittää häntä heiluen omistajaa, Nemo taitaa muutenkin olla vähän rauhallisempi luonne kuin vaikka Aidan jonka häntä heiluu kyllä ihan jatkuvasti :P Ei sitä tarvitse kuin katsoa niin se alkaa paukuttaa hännällään.

    Korvakarvoja ei sisäpuolelta varmaan kauheasti tarvi trimmailla, ellei niitä kasva ihan suorastaan korvakäytävässä kuten villakoirilla - ja sieltäkin ne olisi parempi nyppiä pois, eikä leikata. Edes tolla superkarvaisella geelipöhöturkki-Sandralla ei kasva korvan sisäpuolella niin paljoa karvaa, että niitä tarvisi leikata pois. Se korvakarvojen leikkaaminen varmasti yksinkertaisesti kutittaa, ja sen takia Nemo nykii päätään pois.

    Pitämisharjoituksissa (siis muiden kuin niiden ihanien raatojen) auttaa varmasti aika ja se, että vaan harjoittelee. Niissä ei välttämättä kannata käyttää namia, ettei käy niin että koira räkii kaiken pois suustaan ruuan toivossa. Kovasti kehuja, älä painosta koiraa tuijottamalla sitä ja kumartumalla sen yläpuolelle, ennemmin käännä sille selkä ja kutsu innostavasti, niin että se hakeutuu sun luo. Harva koira osaa luonnostaan istua ja pitää jotain suussaan, tuntuu ettei niillä alkuun riitä keskittymiskyky useamman asian tekemiseen yhtä aikaa :P Tee pitoharjoituksia siis vaikka remmissä ja niin, että liikutat koiraa koko ajan ja kehut sitä, ja otat pidettävän asian pois siltä ennen kuin koira tiputtaa sen. Kyllä se treenillä oppii istumaankin esineet suussaan, jos toi aivotonkin oppi.

    Pesemisestä tuskin kivaa saa tehtyä :D Vaikka voihan siinäkin herkkuja käyttää apuna, ja kannattaa välttää koiran naaman kastelemista, ainakin meidän koirat vihaa nimenomaan sitä yli kaiken. Peseminen, kynsienleikkuu, trimmaaminen ja lääkitseminen on meidän koirille niitä juttuja, jotka joko tehdään tai itketään ja tehdään. En jaksa naksutella viikkotolkulla tuollaisten arkipäiväisten asioiden suorittamisesta koiralle superkivaa temppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Waau.... Kiva, kun jaksoit kirjoitella meille pitkän viestin. <3

      Tosiaan nome-juttuun, Nemoa ei kiinnosta silloin edes lihapullat. Ne linnut on vain niin ihania! Ja damitkin on nyt olleet hieman tauolla, kunnes taas Pepin tuoksuista hurmaantuneena jaksettiin pitää damia, tästä pitäisi laittaa videota. Niin ylpeä olen poitsusta! Ja niin se varmaan se korvakarvajuttu kutittaakin. ;)

      Ja joo, noi loputkin on semmosia mitä pitää harjoitella ja reenata. :) kiitos sulle vielä pitkästä kommentista.

      Poista