12.3.2014

Eilisen tokokurssi-noh, mitäs sanoisi?

Tiistain tokokurssi meni vähän niin ja näin. En ole varma menikö hyvin, mutta selostan nyt tässä kuvan alapuolella eri liikkeistä mitä tehtiin. Jos lukijat viittisivät laittaa vinkkejä pieleen menneissä koulutuksen osissa tai ihan missä vain? :)


Ensin otettiin katsekontaktia, joka menee Nemolta hyvin paikalla. Pitää pari sekuntia, mutta kauempaa ei vielä jaksa pitää kontaktia. Liikeestä ei poitsu ymmärrä ollenkaan, vaikka kuinka sanoo. Jaa-a, mitenköhän sen liikkessä katsenkontaktin saisi kuntoon? No, katsekontaktin jälkeen otettiin maahanmenoa. Meidänhän piti opettaa kokonaan uudestaan maahanmeno, että Nemo menee suoraan, eikä lonkalle. Tuo menee nätisti, kunnes väsyy ja "romahtaa" aina lonkalle makaamaan... Lisää reeniä!


Seuraavana treeninä oli sivulletulo, joka menee myöskin nätisti. Nemo tulee nykyään ilman tukijalkaa kädellä avustaen sivulle, välillä suorassa ja vinosti tulleista ei palkata. Kyllä me edistytään! Noh, pakko sanoa, että joskus tulee palkattua vinoistakin, pitää pitää huoli, ettei enää palkkaa vinoista sivulletuloista!


Seuraaminen meni ok:sti, meille annettiinkin jo vinkkinä, että kannattaa laittaa ensin kunnolla perusasento kuntoon ja sitten vasta lähteä seuruuttamaan.

)

3 kommenttia :

  1. Älä lähde tekemään seuruuta pitkää kaavaa, jos se ei pidä kontaktia. Otat ihan askeleen kerrallaan ja pikkuhiljaa pidentämään sitä matkaa, ei kannata kiirehtiä. Siitä on vain harmia ja loppupeleissä saat korjata virheitä tulevaisuudessa.

    Mitä tulee tuohon videoon, perusasennossa älä tee tuota kaarrosta sun selän takana, vaan opeta se kiepsahtamaan suoraan sivulle ilman kaarrosta. Käsi kiinni jalkaan ja pidä se siinä. Teet liian pitkää pätkää namikädellä seuruuttaessa. Paljon lyhyitä pätkiä ja kun koira tulee hyvin mukana, nosta kättä ihan vaan vaikka askeleen ajaksi ylös ja palkkaa, jos koira pysyy mukana.

    VastaaPoista
  2. Ihan kivan näköstä menoa, siitä se lähtee! ja juuri niinkuin ada sanoi, pientä pätkää kerrallaan :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos molemmille vinkeistä! :)

    VastaaPoista