8.3.2014

Laukattiin ja mentiin kovaa!


Peppi pääsi tosiaan myös eilen mukaan tallille. Lähdettiin vähän ennen viittä ja haettiin kaverini matkan varrelta. Listaan minulle oli siis merkitty Juha-hevonen, joka on n. 160cm korkea?? Korjatkaa jos tiedätte. Jokatapauksessa. Hevosia aletaan Peikin talleilla hoitamaan vasta puoli tuntia ennen omaa ratsastusta ja oltiin siellä jo varttia yli viisi, kun tunti alkoi kuudelta... Odotettiin ja puolelta otettiin Juhikselta loimi pois.
                                 

Mentiin laittamaan sitten heppaa valmiiksi. Harjattiin varmaan vartti, koska tuolta lähti ihan multimegasti karvoja! Lopussa ei sitten lähtenyt niin paljoa, mutta lähti kuitenkin. Suojat sain jalkaan, tosin takajalkojen suojat meni väärinpäin, kun en ees muistanut miten ne laitettiin. Sitten vain satula selkään ja suitset päähän. Hups, meinas unohtua muuten putsata kaviot, sekä laittaa martingaali. Oi, onneksi tallilla on kavereita, jotka auttavat!


Mentiin tunnilla ensin käynnissä pitkin ohjin, jonka jälkeen tehtiin tehtäviä myös käynnissä ohjat tuntumalla. Tehtiin ensin suunnanvaihtoja esim. rata poikkisuuntaan leikkaa taikka koko rataleikkaa-tekniikoilla. Otettiin samoja ravissa. Juha kulki ihan superisti! Ennen tuntia mulle sanottiin, että se on laiska, mutta siinä ei ollut laiskasta mitään puhetta. Tosi terävänä, halusi kokoajan nostaa ravin ja njam, just munlainen heppa!

<3
Loppuun otettiin vielä muutamat laukat. En saanut oikein kahdella ensimmäisellä kerralla nostettua laukkaa, omat avut ei toimineet. Mutta sitten, kun sain noustettua niin oli kyllä superkivaa! Niin keinuvaa ja Juhalla on tosi tasainen laukka jos vertasi poneihin. En jaksa odottaa ensi viikkoa, että päästään laukkaamaan enenmmän. Nyt pitää kuitenkin mennä pakkaamaan mätsäriin, palaillaan!

3 kommenttia :

  1. Miks määkin en voi päästä ratsastaan? Oon ollu melkein kaks? vuotta ratsastamatta vaikka rakastankin ratsastusta. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi! :( Sun pitää ryhdistäytyä ja mennä jonnekkin tallille. :)

      Poista