22.3.2014

Tokoilua ja agilityä omalla pihalla

Tein sunnuntaina sateenkaarikakkua isälle paranemiskakuksi. :)
Käytiin Nemon kanssa muuten tiistaina tokossa. Meni ihan hyvin, mutta huomaa selvästi, ettei toko ole ihan meidän laji. Ehkä me mölleissä käydään, mutta omaan makuuni (ei todellakaan kaikki!) tokoihmiset ovat aika vakavia. Tai, kun katsoo möllivideoita netistä, niin ei paljon hauskuutta heru. Tai sitten olen ymmärtänyt väärin. Jokatapauksessa, otettiin keskiviikkona Nemon kanssa pihalla tokoilua. Otin pari maahanmenoa, sivulletuloa ja pysähdystä. Sivulletulot meni kyllä niin hosuen, että... Maahanmenot oli superit ja stopit kans.


Agilityssä tehtiin pientä rataa, laitoin hypyt kans pieniin korkeuskiin ja toivon koko sydämestäni, ettette tule valittamaan mitä teen. Tiedän ihan hyvin mitä saa tehdä ja mitä ei, mulla on tuo Nemon kasvattaja (joka on myös harrastanut agilityä) apuna. Radassa oli pari valssia ja pallo radan lopussa. Pakko sano, että tuo koira oli ihan super!! Ihan alussa meni muuten tosi hienosti, vauhdilla, melkeinpä jopa liian lujaa. Superkivaa, tästä on hyvä jatkaa alkeiskurssille, kun ollaan tarkastutettu lonkat. Syksyllä siis... Ja muuten meidän reenipaikkaan, Koirakoulukompassiin tuli uusi taipuva ja ns. pehmeä kumilattia. Se on ihan superi. Ensin ei aateltu, että aloitettais siel agi, mutta nyt aloitetaan, kun on niin super lattiakin ja ihana kouluttaja. :)



Tiedän, että hoen Nemolle kauheasti tuossa tokovideossa viereentulossa samaa juttua. Yritinpä vain saaha sitä innostumaan, kun oltiin tehty jo paljon kaikenlaista, eikä Toko muutenkaan tule olemaan meidän laji, kunhan vain iloksemme harrastetaan! Kritiikkiä saa laittaa, mutta ei kiitos sivulletulojen "vinouksista" ja hokemisesta. :)

21 kommenttia :

  1. Tokoilu on tasan niin hauskaa kuin siitä itse tekee.. ;) Turha siinä on muita katsella. Mulla ainakin on superhauskaa koiran kanssa tottistellessa, ja koirat ei malta odottaa että koska tulee niiden vuoro päästä tottistelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Meilläkään koira ei meinaa nahoissaan pysyä kun tajuaa mitä mennään tekemään. Tokojutut opetellaan ihan samalla fiiliksellä ja energialla kuin "hömppätemput", eikä meiltä ainakaan löydy piiruakaan vakavuutta kun treenataan! :)

      Poista
    2. Kiva kuulla, että sieltä löytyy muitakin kuin tosikkoja!! :)

      Poista
  2. Kannattaa tossa luoksarin stopissa antaa palkka heittämällä se koiralle, eikä kutsumalla sitä luokse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai sitten viemällä se sille niin, kuin teen. Tuo yks jossa kutsuin sen luokse oli itseasiassa Toko-videoon eksynyt NOME-komento :D

      Poista
  3. Toko saattaa näyttää vakavalta niinkuin meillä mutta sitä se ei ole :D lauheet bileet liikkeiden jälkeen ja liikkeen aikana kokoajan ilosta kehumista ja sitten leikkimistä. Kisoissa varsinkin kun ei saa kehua kun liikkeen lopussa.
    Kumipohja hyvä...?

    VastaaPoista
  4. Mie oon alottamassa tota rally-tokoa ja oon kuullu, että se ei oo niin vakavamielistä puuhaa. :) Tokoa en juuri sen takia halunnut, kun pelkäsin sen olevan just sellasta vakavaa ja muuta, kun ihan harrastusta vain etsin. :) Heinosti meni teillä noi kaikki! Miten opetit koirasi menemään noin nätisti vierelle ja oikeeseen suuntaan? Meillä Nöpöllä on taipumus aina mennä vierelle kyllä, mutta istuu hieman vinoon minusta... Miten korjaisit asiaa itse? Olen yrittänyt namilla ohjata, mutta sitte menee ihan pieleen, kun koira lähtee minne sattuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rallytoko kuulostaa itseasiassa hauskalta! Ja kiitos! :) Nemo nyt pysyy vierellä hyvin, Peppi ei tykkää mennä vierellä. Eli Pepin kanssa on sama ongelma, kun sulla, ettei se tule viereen, tulee vinoon tms. En tiedä valitettavasti miten ratkaista tuo ongelma :/

      Poista
  5. Hienostihan Nemo meni:) Ois se kyllä mukavaa kun pääsis pian pihalle treenaamaan agilityä, siis ihan vaikka vain putkea tai pussia. Itse harrastetaan muuten vaan tokoa ihan kotosalla, mutta kyllä sitä iloa ja naurua heruu jos joku asia onnistuu tosi hyvin:) Tuo kakku näyttää kyllä hyvältä, kyllä itellekkin maistuis:9

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköinen kakku! Mitä sillä valssilla tarkoitetaan? Olen jo pitkään miettinyt sitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valsseja on paljon erilaisia :) https://www.youtube.com/watch?v=kHXas-1W3P0

      Poista
  7. Tuleeko jo kohta se kysymyspostaus? :D En jaksa oottaaaa x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Kunhan ehdin kuvata :) Tässä välissä mahd. ilmestyy vielä yksi postaus kera luontopolkukuvien. :")

      Poista
  8. Möllitokovideot on totisia sen takia, että niitä ohjaajaparkoja jännittää älyttömästi, ja sitten koirat alkavat rauhoitella oudosti käyttäytyvää ohjaajaa ja kohta molemmat ovat jäykkiä kuin tikut suossa :D Katso ennemmin jotain evl-videoita, niissä on iloisia ja vauhdikkaita koiria! Tai sit katot Aidanin tokovideoita, Aidan on iloinen ja vauhdikas ;)

    VastaaPoista
  9. Sinuna en lähtis tekemään liikkeestä maahanmenoja tuolla tapaa, eteenkin kun teidän seuruu näyttää olevan aivan kesken. Me ollaan aloiteltu niin, että ite peruutin koiran edellä ja siitä sitten treenattiin lähinnä maahanmenoa ja seisomista, Nutu tekee kivasti liikkeestä istumisen, mutta se on vähän heikompi. Mun silmään näyttää, että tossa aksavideossa jäät jälkeen ohjauksessa. Tuossa keskellä siis, joten lisää tarkkuutta ja suunnittelua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, aksassa jäin jälkeen. Yllätyin ihan tosi positiivisesti miten kovaa tuo meni :D Ja maahanmenossa en käske Nemoa seuraamaan, vaan se kävelee rennosti vieressä, mutta tehdään noin, kuin neuvoit! :) Kiitokset :)

      Poista