30.3.2014

Tokoa, ratsastusta, Paukkua ja kavereita! (PAKETTIPOSTAUS)

Nyt on kyllä niin huimasti kerrottavaa, että alkaa nyt jo huimaamaan, kun aloitan tämän postauksen kirjoittelemista. Ehkä kuitenkin hypätään suoraan tiistain viimeiseen tokokurssikertaan. Meillä meni kurssikerta itseasiassa tosi hyvin. Tehtiin samoja mitä muuten tehtiin, mutta lisäksi estehyppyä ja "kapulan" pitoa. Nemo meni esteen ihan superisti, paitti et pitää ruveta sille opettamaan tuota käsimerkkiä pois. Piti se myös kapulaa suussa, muttei kuin pari kertaa. Sen puukapulan olis kyllä voinut syödä! Alla kuitenkin vielä video kurssilta, kaikista kurssi-tms.videoista saamme kiittää äitiäni, hän jaksaa aina kuvata. :)



Keskiviikko meni hujauksessa, kun taas torstaina Paukku tulikin jo meille. Käytiin pyörähtämässä iltalenkki ja pennut painivat sisällä aika mukavasti. Paukku on tosi energinen ja siitä tulee vielä hieno mettäkoira, kun se käyttää sen nenää niin hyvin. Meidän yöt meni tosi hyvin, jokainen niistä. Pennut nukkuivat, eivätkä leikkineet. Hyvä niin! Alla painikollaasi ja pieni video leikeistä.




Perjantaina käytiinkin aamulenkki Leon kanssa. Leo ei oikein tykännyt Paukusta, haukkui vain sille. Paukku olikin sitten koko lenkin ajan varuillaan, joten lähdettiin yhdessä kohtaa eri suuntaan. Perjantaina oli superkiva ilma, aurinko paistoikin puiden välistä. Alla ainoa kuva, jonka otin, vaikka kamera olikin mukana.

Paukku ja Paukun isot huulet :D
Koulussa oli lyhyt päivä, leivottiin köksässä pizzaa (joka oli muuten älyttömän hyvää) ja sitten suuntasinkin kotiapäin. Huomasin jo alkuviikosta, että Peikissä alkaa olemaan jo tunteja ulkona ja nyt onkin aina vuorotellen maneesissa toisen ryhmän kanssa. Ratsastuksesta kuitenkin enemmän alhaalla. Koulun jälkeen suuntasin koirien kanssa rantaan, ne olivat kuulemma olleet hienosti päivän yksin. Mummi kertoi vain, että yhdestä kepistä oli tullut pieni tappelu pihalla, mutta päästiin senkin yli. Rannassa heittelin noille vesilelua vaikka kuinka monta kertaa ja lopulta päädyttiin siihen, että minä istuin kivellä ja koirat söivät kaisloja. Aika laiska koiranomistaja... Uimakuvia tuli räpsittyä kunnolla, joten kokosin ne kollaasiin.



!! <3


Perjantain tunnille mulle oli laitettu Ripa-suomenhevonen. Olen kerran aiemminkin mennyt sillä ja oli muuten paljon parempi tällä kertaa. Oltiin maneesissa, joka tarkoittaa, että meillä oli koko maneesi eikä vain puolikasta eli huimasti tilaa! Heti, kun aloitettiin käppäilemään niin Ripa oli tosi pirteän oloinen, eikä ollenkana laiskuutta. Kiva saada välillä pirteämpiäkin heppoja ratsastettavaksi. Ravissa tuntui, kuin Ripa kiitäisi eteenpäin. Videolla se ei näytä menevän lujaa, mutta selässä se tuntui siltä. Otettiin paljon laukkoja ja oli taas superkivaa. Itsellä oli vaikeaa pysyä Ripan laukassa, koska se oli nelitahtinen, enkä saanut sitä kolmitahtiseksi. Kivaa meillä oli kuitenkin. Muistoksi sain tunnista Ripalta näykkäisyn sormeen... :D


Lauantaina oltiinkin sitten oikein urakalla ulkona. Aamulla oltiin Nemon ja Paukun kanssa metsissä pari tuntia, jonka jälkeen jätin ne takapihalle ja käytiin kaupassa. Kahdeltatoista kaverit tuli sitten meille ja oli huippukiva päivä! Nemo ja Paukku hääräili herkkujen vieressä, kun meillä oli paaljon syötävää. Raahattiin iso patja takapihalle, koska oli niin ihanan lämmin päivä!





Illemmalla lähdettiinkin morjestamaan Renea ja Royta. Mutkien kautta löydettiin paikanpäälle. Itse olin ottanut mukaan meidän superpainavan putken, hypyn sekä tietty koirat. Molemmilla oli ihan hirveästi virtaa vieläkin jäljellä. Noora otta Renen kanssa putkea ja hyppyä ja minä otin kans Nemon kanssa. Oikein kivaa oli taas. Paikanpäälle sattui muuten myös yhdessä kohtaa Lumi-lapinporokoira, jonka kanssa Nemo innostui leikkimään!

Paukku 11kk 1vko
Nemo 11kk 1vko
Nemo ja Roy
Konkkaronkka!
Suur painikollaasi
Huhhuh, kehut ja kiitokset kovasti jos jaksoitte lukea tänne asti. Paljon oli asiaa ja nyt ne on saatu taas selvitettyä täällä blogissakin. Meidän blogissa täyttyi juuri eilen huimat 40 000 katsomiskertaa!! Tosi hienoa ja huikeeta, mitäköhän superia oikein keksin tänne 50 000:n katsomiskerran ja 100:n lukijan kohdalla? Arvontaa? Ollaan nimittäin neljää vaille sadassa. Ja tilasin meille uuden ulkoasunkin, se rantautuu blogiin pian. Toivottavasti tykkäätte siitä sitten. :)

11 kommenttia :

  1. Tokovideoon liittyen: suosittelen, että palkkaat Nemon sivulletuloihin vasemmalla kädellä. Juuri sillä, että palkkaat sen oikeella kädellä tekee perusasennosta vinon. Mäkin tein aikoinani saman virheen, ja perusasento parani huimasti kun rupesin palkkaamaan vasemmalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, kun sanoit! Mulle on tuosta sanottu, mutta olen unohtanut :D

      Poista
    2. Hei tää on muuten hyvä idea:D Itsekin palkkasin aina oikealla niin meni vinoon mutta alkanut suoristua kun vasemalla palkkaa:-)

      Poista
  2. Toinen huomio perusasentoon: taputus on aivan turha. Kannattaa jättää se pois jo nyt, ettei jää vahvemmaksi ja sitten vahingossa ala taputtelemaan silloin, kun ei todellakaan pitäisi. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tule ilman taputusta :D

      Poista
    2. Sitten se opetetaan tulemaan. Niin helppoa se on. ;) Ei ole oikotietä onneen.
      Nyt tämä tarkoittaa, ettei koiralla ole kunnon motivaatiota edes tekemään käskyä, vaan se tekee sen "pakotettuna".

      Poista
    3. Koira, eikä omistaja mitenkään hirveästi tykkää tokosta, siksi se jääkin nyt tauolle :D

      Poista
  3. Kannattaa jättää "jankkaaminen" pois. Opetat sen koiran tulemaan sivulle ekasta ja suoraan. Tossahan se tuli nimittäin aina väärin. Se koira oppii tohon että ekana väärin ja sitten vasta korjataan.

    VastaaPoista
  4. Mitä sille sitten sanotaan jos se ei tuu suoraan?

    VastaaPoista
  5. Mitä ratsastusta? Missä sisäpohkeen tuki, missä ohjastuntuma? Huhhuh. Ja ratsastajakin aivan perunasäkki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomio samalla, että olen alkeiskurssilla. Joillain hepoilla sopii paremmin jos ei ole ohjastuntumaa ihan kiinni. Enkä nyt sanoisi ihan perunasäkiksi.... :D

      Poista